5


Translate

10 Απρ 2020

Τούρκοι γιατροί: "Το καθεστώς δεν ανακοινώνει το πραγματικό αριθμό θανάτων από την πανδημία"

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές για την αναφορά στον ΠΟΥ των θανάτων που προκαλούνται από τον κορονοϊό οδηγεί σε μείωση του επίσημου αριθμού τους από τα πραγματικά νούμερα, αναφέρει έκτακτη ανακοίνωση της τουρκικής ιατρικής ένωσης
(TTB).
“Το τουρκικό υπουργείο Υγείας δεν χρησιμοποιεί τους κώδικες που πρότεινε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) για να αναφέρει τους θανάτους”, αναφέρει ο σύλλογος Ιατρών.
Ένας από τους κωδικούς, U07.1, είναι για τους ασθενείς των οποίων οι δοκιμές αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) ήταν θετικές και ο άλλος κωδικός U07.2, είναι για εκείνους που είχαν την ασθένεια αλλά πέθαναν χωρίς θετικό τεστ.
Οι Τούρκοι γιατροί δηλώνουν ότι οι εικόνες υπολογιστικής τομογραφίας και τα κλινικά ευρήματα ορισμένων ασθενών δείχνουν ότι είχαν Covid-19, αν και τα τεστ έδειχναν αρνητικά στον κορονοϊό.
Ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι γιατροί του σε αναφορές τους από όλη την χώρα επισημαίνουν ότι πολλές αιτίες θανάτων ασθενών χωρίς να είναι θετικό το τεστ PCR, αναφέρονται ως «ιική πνευμονία», «μολυσματική ασθένεια» ή «φυσικές αιτίες».
Το Ιατρικό Επιμελητήριο της Κων/πολης ανακοίνωσε επίσης χθες (8 Απριλίου) ότι ο επίσημος αριθμός θανάτων είναι "πολύ χαμηλότερος" από τους πραγματικούς αριθμούς λόγω της προσέγγισης του υπουργείου.
Στην ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου της γειτονικής χώρας επισημαίνεται επίσης ότι δεν υπάρχει παράλληλη σχέση μεταξύ του ημερήσιου αριθμού νέων περιπτώσεων και των θανάτων, ενώ τα στοιχεία δεν ταιριάζουν με το πρότυπο που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.
"Η σωστή προετοιμασία των εγγράφων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ακριβών και αξιόπιστων πληροφοριών για τις επιδημιολογικές αναλύσεις και μελέτες δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής θανάτων της Τουρκίας, ο κώδικας U07.2 είναι για τη "μόλυνση της γρίπης των πτηνών", αναφέρει η δήλωση.
Ανακοίνωση τουρκικού ιατρικού συλλόγου:
"Η μη χρήση αυτών των κωδικών, όπως συνιστώνται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ, υποβαθμίζει τον νούμερο των θανάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ώστε να φαίνεται χαμηλότερος, δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να καθοριστεί με ακρίβεια η έκταση του προβλήματος και να μην ληφθούν επαρκώς τα κατάλληλα δημόσια μέτρα υγείας.
Καλούμε το υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιήσει τους κώδικες Covid-19 που καθορίστηκαν από τον ΠΟΥ,  αναθεωρώντας τα αρχεία θανάτων με αυτή την προσέγγιση από τον Φεβρουάριο, εφαρμόζοντας την λεκτική τεχνική αυτοψίας αν χρειαστεί. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε  σε αυτή τη διαδικασία", καταλήγει η ανακοίνωση κόλαφος για το καθεστώς Ερντογάν.
Η Τουρκία όχι μόνο αποκρύβει τα πραγματικά στοιχεία των θανάτων από την πανδημία αλλά εφαρμόζει στον τουρκικό λαό την μέθοδο της ανοσοποίησης της αγέλης.
Την ίδια μέθοδο εφαρμόζει και στις περιοχές που κατέχει στην Β.Συρία ενώ τα προβλήματα για την Άγκυρα μεγιστοποιούνται από την έκβαση αυτής της πολιτικής, στα εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών και μεταναστών στην χώρα.
Υπάρχουν δε αποχρώσες ενδείξεις ότι οι Τούρκοι θέλουν να μεταφέρουν με πλοία στην ελληνικά νησιά μετανάστες από περιοχές που “βράζουν” από την πανδημία πιθανόν σκόπιμα.
Η Ελλάδα όμως έχει κλείσει τα σύνορα επίσημα και δεν δέχεται λόγω πανδημίας κανέναν και τίποτα.
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου