5


Translate

17 Μαΐ 2021

Στον κόσμο του ο Γ.Παπανδρέου: Ζητάει διερευνητικές επαφές με Τουρκία

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε διερευνητικές επαφές με Τουρκία.
O πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου,
μίλησε διαδικτυακά στα μέλη του γνωστού ακαδημαϊκού think tank με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.
Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρέπει να σταματήσουν οι επιθετικές κινήσεις και οι μονομερείς ενέργειες όπως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και να υπάρξει πρωτοβουλία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών καθώς και ένα νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ώστε να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πρόσφατα στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά.
Αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κόσμο, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφευχθούν τα σφάλματα των περασμένων ετών με την μονόπλευρη επιβολή πολιτικών λιτότητας και να αντιμετωπιστούν με δίκαιο τρόπο οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στα κράτη μέλη.
Στο πλαίσιο των διαφορετικών προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε πως η Ελλάδα έλαβε γρήγορα μέτρα, ενώ χάρη στη συνεργασία επιστημόνων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και πολιτών, περιορίστηκε σημαντικά η απώλεια ανθρώπινων ζωών και έτσι σήμερα, μπορεί και βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε στην ομιλία του ότι η πανδημία θα έπρεπε να αποτελέσει ευκαιρία για τον περιορισμό των συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης διαφορών.
πηγη pronews.gr
  μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου