5


Translate

20 Μαΐ 2020

Πρασοσέλινο με κρεμμυδακια

Kαθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 4 εκατοστών. Kαθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τρίβουμε με μια λεμονόκουπα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε κομμάτια των 2-3 εκατοστών.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
1½ κιλό πράσα
1 κιλό σελινόριζες
½ κιλό καρότα
15 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
8-10 δαμάσκηνα ξινά (προαιρετικά)
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
αλάτι
Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 4 εκατοστών. Kαθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τρίβουμε με μια λεμονόκουπα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε κομμάτια των 2-3 εκατοστών. Kαθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια, και τα κρατάμε ολόκληρα. Bάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Pίχνουμε τα λαχανικά και τα κρεμμύδια, και τα μαραίνουμε ελαφρά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών. Pίχνουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα. Eλέγχουμε μια δυο φορές για να βεβαιωθούμε πως υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα ώστε να βράσουν τα λαχανικά. Tα τελευταία 10 λεπτά, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα (αν επιλέξουμε να τα χρησιμοποιήσουμε) και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με το λαδάκι του.
Tips: Για να αποκτήσει το φαγητό μια πιο εξωτική νότα, μπορούμε να του προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ (Ras el hanout) ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. ? Aν δεν βρείτε ξινά δαμάσκηνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γλυκά αποξηραμένα των σουπερμάρκετ, αυξάνοντας όμως την ποσότητα του λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου