5


Translate

25 Ιουν 2020

2-0 και... άντε γεια!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ πανηγυρίζοντας την τρίτη του φετινή επιτυχία επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
 Ασταμάτητος και στο Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός που φέτος δείχνει ότι είναι ο κυρίαρχος εντός των συνόρων.
Οι Πειραιώτες μέσα σε λίγες εβδομάδες νίκησαν για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ. Το 2-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εκεί που θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια που είχαν συγκρουστεί ξανά οι δύο ομάδες. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε για τρίτη φορά φέτος τον ΠΑΟΚ και δικαίως προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης στοχεύοντας στην κατάκτηση του νταμπλ.
Έκπληξη ο ΠΑΟΚ με Τζόλη, τα αναμενόμενα ο Μαρτίνς
Εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού όπως αναμενόταν ο Βαλμπουενά δεν ήταν στην ενδεκάδα και ο Λοβέρα ήταν εκείνος που κάλυψε το κενό του. Κατά τα άλλα στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Μασούρας και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή που έγινε σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αμπέλ Φερέιρα από την πλευρά του έκανε την έκπληξη ξεκινώντας τον νεαρό Τζόλη στο δεξί άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ και στην κορυφή έπαιξε ο Άκπομ. Το 3-2 του πρώτου αγώνα έδινε προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε αποφασίσει να προσέξει την άμυνα της. Ο Φερέιρα είχε παρατάξει πολύ καλά την ομάδα του στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συμπαγείς και πολύ προσεκτικοί στα άκρα τους, αφού ο Ολυμπιακός πολλές φορές ανεβάζει τους μπακ και δημιουργεί προβλήματα.
Το πρόβλημα στην ανάπτυξη
Το παιχνίδι φαινόταν πως χρειάζεται υπομονή και πως θα γινόταν τακτική μάχη μεταξύ των δύο προπονητών. Μέχρι το 25’ το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι καλό, αφού δεν είχε σημειωθεί κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Σιγά-σιγά, όμως, ο ΠΑΟΚ έβρισκε τα πατήματα του και έδειχνε να γίνεται επικίνδυνος. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη του. Τα άκρα του δεν μπορούσαν να δουλέψουν όπως περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Καμαρά δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει καταστάσεις. Ο Αφρικανός ήταν χαμένος στο γήπεδο και συμμετείχε ελάχιστα στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους από δεξιά με Μάτος και Τζόλη και στο 30’ αυτοί δημιούργησαν τη φάση που δεν μπόρεσε να τελειώσει ο Λημνιός.
Αλλαγή συστήματος με Φορτούνη
Τα πράγματα δεν λειτουργούσαν σωστά και ο Πέδρο Μαρτίνς το έβλεπε αυτό. Ο Πορτογάλος αντιλαμβανόταν πως κάτι έπρεπε να αλλάξει για να «ξυπνήσει» δημιουργικά η ομάδα του. Το έκανε αυτό στο 42’ όταν και έβαλε τον Φορτούνη αντί του Μπουχαλάκη και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1. Στο 43’ χάθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Μασούρα να αστοχεί μέσα από την περιοχή και ενώ ήταν μόνος του. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να ξυπνάνε, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς από τον οποίο υπήρχαν παράπονα από τους γηπεδούχους για κάποια φάουλ που δεν καταλόγισε. Στο 40’ μάλιστα ο Ολλανδός χαρίστηκε στον Εσίτι, ο οποίος θα μπορούσε να έχει δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη για το φάουλ στον Ελ Αραμπί. Έτσι για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε σε πρώτο 45λεπτο μετά την επανέναρξη των αγώνων.
Άλλος Ολυμπιακός
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του Λοβέρα. Η ομάδα του Πειραιά παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική σε σχέση με την εικόνα που έβγαζε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο, πίεσαν τον ΠΑΟΚ και παράλληλα έδειχναν να είναι πολύ πιο επιθετικοί. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει μέτρα στο γήπεδο και είχαν περιοριστεί στο μισό του με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολες επιθέσεις και να μπαίνει άνετα η μπάλα στην περιοχή τους.
Ήταν αποτελεσματικός και δίκαια στον τελικό
Στο 59’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Η πίεση του Ολυμπιακού γινόταν όλο και πιο έντονη. Στο 62’ ο Φερέιρα έχει κάνει τριπλή αλλαγή βγάζοντας από το παιχνίδι τους Τζόλη, Άκπομ και Λημνιό και στο 65’ ήρθε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός. Ο Καμαρά έκανε μαγική μπαλιά από δεξιά και ο Μασούρας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε ένα γκολ καρμπόν με εκείνο που πετύχει κόντρα στον Άρη. Μετά το 1-0 το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να ψάξει το γκολ και το ματς είχε πάρει έναν γρήγορο ρυθμό.
Στο 83’ οι Θεσσαλονικείς είχαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Σα να βγάζει την κεφαλιά του Βαρέλα και στο 84’ ο Ελ Αραμπί μόνος μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 85’ με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Καμαρά, εκείνος μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-0. Μετά και το δεύτερο γκολ υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών και παράλληλα πολλά νεύρα. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό εκεί που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
Μικρογραφία
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία)
Σκόρερ: 65’ Μασούρας, 85’ Καμαρά
Κίτρινες: 19’ Μπουχαλάκης, 32’ Εσίτι, 53’ Ίνγκασον, 58’ Λημνιός, 58’ Τσιμίκας, 67’ Καμαρά, 67’ Ελ Καντουρί, 87’ Βαρέλα
Κόκκινη: 90+3 Ελ Καντουρί
Συνθέσεις
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (42’ Φορτούνης), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Λοβέρα, Μασούρας (80’ Καφού), Ελ Αραμπί (88’ Χασάν)
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσιτί (73’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (62’ Ροντρίγκο), Τζόλης (62’ Λάμπρου), Ακπόμ (62’ Σφιντέρσκι).
πηγη fosonline
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου