5


Translate

22 Ιουν 2020

22/6/1941. Η ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΛΕΙ!!!!

Ξημέρωμα 22/6/1941 η χιτλερική Γερμανία ξεκινάει τον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ. Είναι η έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως πήρε την επωνυμία στη χώρα των Σοβιέτ που σήκωσε στη συνέχεια το κύριο βάρος του καταστροφικότερου πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Δεν υπάρχει πεδίο μάχης οπουδήποτε στην Ευρώπη, στην Άπω Ανατολή που να μην έβαλε τη απελευθερωτική σφραγίδα του ο μαχητής του κόκκινου στρατού! Από το φρούριο του Μπρεστ, στο δυτικότερο σημείο των συνόρων, και μετά την προώθηση των χιτλερικών ορδών που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Σ.Ε. φθάνοντας έξω από τη Μόσχα και πλησιάζοντας στο Βόλγα στην προσπάθεια να φτάσουν στα πετρέλαια του Μπακού και της λεκάνης της Κασπίας, ο Χίτλερ αρχισε να πιστεύει ότι έγινε κυρίαρχος της Ευρώπης και του κόσμου! Χμ, έκανε το λάθος που έκανε και ο Ναπολέων 130 χρόνια νωρίτερα!

Η αδούλωτη ρωσική ψυχή που συμπαρέσυρε μαζί της τους εκπροσώπους όλων, κυριολεκτικά όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, έφερε την ανατροπή... Αρχικά στο Κουρσκ διαλύθηκε ο μύθος των ανίκητων χιτλερικών τανκς... Εκατοντάδες τα πεδία των μαχών... Και ήρθε η μάχη του Σταλινγκράντ! Εκεί έγινε το... Βατερλω του Χίτλερ! Από εκεί ξεκίνησε η απελευθερωτική πορεία αρχικά της Σοβιετικής πατρίδας, στη συνέχεια ολόκληρης της Ευρώπης! Και οι Έλληνες αντάρτες, όπως και οι λαοί της υποδουλωμένης Ευρώπης έπαιρναν θάρρος από τους μαχητές του κόκκινου στρατού. Δεκάδες ρωσικές μελωδίες έγιναν μουσικό υπόστρωμα για πολλά από τα τραγούδια της αντίστασης, «σε κάμπους και βουνά» της Ελλάδας! Η συνέχεια γνωστή! 
Ήρθε η κατάληψη του Βερολίνου και η πολυπόθητη μέρα της ΝΙΚΗΣ! 9 ΜΑΗ!!! ПОБЕДА!!! 
Η πρώτη μεγάλη παρέλαση των μαχητών του κόκκινου στρατού έγινε στη Μόσχα στις 24/6/1945!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου