5


Translate

13 Ιουν 2020

Κυριάκο Άνοιξε Την ΕΛΒΟ Ξανά Δεν Θα Κρεμόμαστε Μια Ζωή Απο Τα Όπλα Ξένων. Δείτε Ποιοι Την Θέλουν. (Βιντεο)

Και ναι είναι κάτι που επιθυμούν πολλοί  Έλληνες και όχι μόνο οι 300 εργαζόμενοι που προσπαθούν να μετατεθούν σε άλλη Δημόσια υπηρεσία .
Αξίζει να σημειωθεί οτι η ΕΛΒΟ ξεκίνησε με 1200 άτομα προσωπικό το 2000  με δουλειές που ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία των στελεχών της ΕΛΒΟ και με παραγγελίες απο πολλές χώρες
εντός και εκτός Ευρώπης.
Εδώ τίθεται όμως και ένα άλλο θέμα.  Η οικονομική διαχείριση της ΕΛΒΟ που την έφερε σε δύσκολη θέση  αλλά και η ευελιξία καθώς δεν υπάρχει το ελεύθερο για κατασκευή και εμπορία αμυντικών συστημάτων και οχημάτων .
Η προίκα της ΕΛΒΟ 
Η ΕΛΒΟ διαθέτει αξιόλογη ακίνητη περιουσία και κάποιο μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνουν έκταση 270 στρεμμάτων, με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Δύο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της, όμως, είναι η πιστοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης αρμάτων μάχης Leopard που διαθέτει και ο σταθμός διαγνωστικών και συντήρησής τους, κληροδότημα αμφότερα των αντισταθμιστικών από την προ ετών αγορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων των εν λόγω αρμάτων μάχης από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann. Αυτός είναι ίσως, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, και ο ένας τουλάχιστον λόγος που η Krauss-Maffei είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Ο άλλος, που είναι κοινός ίσως για όλους τους επενδυτές, με εξαίρεση τους Ιταλούς, είναι η προοπτική να αναλάβει η ΕΛΒΟ έργο για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην κατασκευή και συντήρηση στρατιωτικών οχημάτων και άλλων εξοπλισμών, προσθέτουν οι γνωρίζοντες. Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και της Plasan του Ισραήλ, που εκδηλώνεται σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd.
Η πρώτη ειδικεύεται στη σχεδίαση, κατασκευή και θωράκιση στρατιωτικών οχημάτων, καθώς και σε νέες τεχνολογίες θωράκισης, όντας εκ των βασικών προμηθευτών της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής αγοράς.
Η Rafael Advanced Defense Systems είναι το μεγαλύτερο κρατικό εργοστάσιο του Ισραήλ στη σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και για τα τρία όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων και drones, UAV κ.α.
Ένα μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν και αυτό , η επαναλειτουργία  του εργοστασίου της ΕΛΒΟ.
.
πηγη greekzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου