5


Translate

26 Ιουν 2020

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΥΦΕΣΗ, ΠΕΙΝΑ, ΚΡΑΧ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ; ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΒΑΘΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΡΑΧ! ΚΑΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΗΡΘΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΝΑ ΘΕΣΕΙ
ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΖΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΖΟΦΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…
(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ΠΟΣΟ “ΑΣΤΕΙΟ” ΕΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ LOCKDOWN, ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΠΕΒΑΛΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ, ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ. ΕΛΕΟΣ!!!)
ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΛΑ:
(Α) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ / ΕΝΟΤΗΤΑ 2.“ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ “ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ … ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΡΓΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ … ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ…”
(ΣΧΟΛΙΟ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ… )
(Β) ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ; ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ “ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ”:“ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ… ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ… ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ.” (ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ)!!! ”ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”…
(ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ, ΟΤΙ “ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ”)
(Γ) ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ” : “ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ… ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …”
(Δ) ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: “ΤΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ)! ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ! (ΣΤΟ 9:10)
ΚΑΙΌσο για την Ε.Ε., σας τα είπα πολλές φορές,γρήγορα θα διαλυθεί, θα πάθει συμφορές.Μαζί μ’ αυτήν θα διαλυθεί του μαμωνά το χρήμα.Χαρτιά θα είναι τα ευρώ χωρίς καμιά αξία.
(ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.)
(Ε) ΓΕΡΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ: «ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.»
(ΣΤ) ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ:
“ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!”
“ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΤΩΧΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!”
“ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΛΑΜΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΕΥΡΙ!”
“ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΗΜΙ, ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΣΤΑΧΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ!”
(ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ)
(Ζ) Π. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ: «Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει. Θα τα φυλάει σκανδαλωδώς. “δηλαδή γέροντα; τι δηλαδή; να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι και θα λες: αυτό από που ήρθε;»
(Η) Π. ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Μια άλλη φορά μου είπε, ότι θα έρθει τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτή που έρχεται»
(Θ) ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: “Καί μετά θά ἔρθει , δυστυχία, φτώχεια, πείνα, ἀρρώστιες. Θά δουλεύετε γιά νά πάρετε ἕνα κομμάτι ψωμί ὅλη τήν ἡμέρα. Ἴσα-ἴσα τό μεροκάματο θά φτάνει.”– Θυμᾶμαι γέροντα, πού μᾶς εἴπατε τότε σχολιάζοντας μία πράξη φιλανθρωπίας ἀπό τά παιδιά πώς τώρα ἔχετε καί δίνετε. Αὔριο δέν θά ἔχετε γιά νά δίνετε. Καί ὅποιος ἔχει γιά νά ζήσει νά μήν ξεχνᾶ νά δίνει καί νά βοηθάει τά ἀδέλφια.
(Ι) ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ: «Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα. Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει». «Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;» «Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα» «Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς”.
(ΙΑ) ΓΕΡΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ:“Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα”
(ΙΒ) ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΕΤΣΙΟΥ:
“Έρχεται μεγάλη φτώχεια… Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτό και αυτή μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!…Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!…

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΟΜΗΝΗ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ:(ΙΓ) ΠΑΪΣΙΟΣ: «Θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
(ΙΔ) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: “Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι στα χωράφια θα σκοτώνονται για μια πατάτα.”
(ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ’ΠΠ)
============================
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ:
1) ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ:“ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ… Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ…”
2) ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: “ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ. ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ.”
3) ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ:
Ι) “ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.”
ΙΙ) Όποιος μπορεί ν’ αντιληφθεί τι πρέπει πια να κάνει,γρήγορα να γυρίσει στο χωριό να βάλει ένα μποστάνι.Και όποιος δεν έχει γη για να καλλιεργήσει,η πίστη του και η προσευχή θα δώσουνε τη λύση.
ΙΙΙ) Βρείτε τους σπόρους τους παλαιούς και ρίχτε τους στη γη σας,ρίχνετε συνέχεια αγιασμό και η σοδιά θα είναι δική σας.
IV) ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΟΡΤΑ ΘΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
http://immorfou.org.cy/newsvarious-articles/1264-jhgkuty.html
4) ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ KAI OXI MONO: Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ … ΚΟΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
5) ΕΝΩ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ … ΚΟΥΝΕΛΙΑ (που, ως γνωστόν, πολλαπλασιάζονται σαν … κουνέλια)!
6) ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΦΥΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: “ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΠΟΡΟ!”
7) ENNOEITAI OTI, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ! ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ “ΔΙΚΑ ΤΟΥ” ΠΑΙΔΙΑ:
“Θα έχετε παρηγοριά σ’ όλες τις δυσκολίες,οι ανάγκες σας θα καλύπτονται με χίλιες ευλογίες.Στην πείνα σας θα έχετε ψωμί επάνω στο τραπέζι,στη δίψα σας, αγίασμα στο ποτήρι θα σας περιμένει.”
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!
1) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΝΗΣΤΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
2) ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΤΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ.
3) ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ).
4) ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ.
5) ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΙΨΑΜΕ.
6) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: “ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ”.
7) ΤΕΛΟΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ: ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΕΥΘΥΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.
8) ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ ΄Η ΠΙΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ. ΑΝ ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ…
ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗannapan1966@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου