5


Translate

26 Ιουν 2020

Δραματικές στιγμές στον τουρισμό – Ιστορικά ξενοδοχεία κλειστά, στην φτώχεια οδηγούνται εργαζόμενοι

Δυσκολότερη του αναμενομένου είναι η κατάσταση στον Ελληνικό τουρισμό.
Ακόμα και πασίγνωστα ξενοδοχεία, όπως το Caravel και το Intercontinental παραμένουν κλειστά, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου. Ο κορωνοϊός έχει δώσει μεγάλο χτύπημα στην τουριστική οικονομία.
Μαζί με τους ξενοδόχους υποφέρουν φυσικά και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.
«Μετράμε σήμερα πάνω από 1.500 εξώσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους. Μας βγάζουν από τα σπίτια μας επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια, καθώς είμαστε 4 και 5 μήνες απλήρωτοι. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες διακοπές ρεύματος», ανέφερε ο κ. Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).
«Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό ζητούν την επιδότηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ.
«Έχουμε φτάσει ήδη στις 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας και ακόμη το καλοκαίρι είναι μπροστά» αποκάλυψε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε: «Στο Ιόνιο δεν έχει ανοίξει τίποτα ακόμη και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει».
«Το πρώτο θύμα του υιού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, μια κρίση συμμετρική, η οποία αφορά όλες τις χώρες και όλους τους κλάδους, μόνο που κάποιοι χτυπιούνται περισσότερο. Και δυστυχώς ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», είπε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στο κτίριο Δορυφορικού Αεροσταθμού του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποσχόμενος πως θα ανοίξει ξανά την αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, ο κορωνοϊός δίνει καθοριστικό πλήγμα στην οικονομία παγκοσμίως και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι.
πηγη triklopodia.gr
μονταζ teo     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου