5


Translate

27 Ιουν 2020

Ειδικός αναλυτής: Ο αθεϊσμός έχει γίνει η επίσημη ιδεολογία της σύγχρονης Ευρώπης

Eπιστημονικό συνέδριο «Πολιτιστική ανάπτυξη της σύγχρονης Ρωσίας: μια φιλοσοφική προοπτική» διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών
Η σύγχρονη Δυτική Ευρώπη έχει καταλήξει σε μια συνειδητή απόρριψη των ηθικών και πνευματικών αξιών του Χριστιανισμού, η εκκοσμίκευση και ο αθεϊσμός
στην πραγματικότητα έχουν γίνει η επίσημη ιδεολογία της, λέει ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του κρατικού πανεπιστημίου του Σαράτοφ, Διδάκτορας της Φιλοσοφίας Μιχαήλ Ορλόφ.
“Ήταν οι ηθικές και πνευματικές αξίες που έδωσε ο Χριστιανισμός κατά τη διάρκεια των δύο χιλιάδων ετών ως βάση για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και τώρα βλέπουμε πόσο η συνειδητή απόρριψη αυτών των αξιών βάζει την Ευρώπη εκτός γραμμής, διασχίζοντας την οποία μπορεί να υποστεί σημαντική μεταμόρφωση, και μια καταστροφική μορφή πολιτισμού ", δήλωσε ο Όρλοφ κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού συνεδρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκκοσμίκευση στην Ευρώπη ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό, και επίσημα συνέβη όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να επεξεργαστεί το Σύνταγμά της, αρνήθηκε να αναφέρει σε αυτό το θεμελιώδες έγγραφο την επίδραση του χριστιανικού πολιτισμού στον πολιτισμό της Δυτικής Ευρώπης.
Στο προοίμιο της διεθνούς συνθήκης, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε, αναφέρθηκε μόνο ότι η Ευρώπη βασίζεται στην ελληνορωμαϊκή κληρονομιά και στις αρχές του ανθρωπισμού, ενώ «ουσιαστικά αγνοήθηκε ολόκληρη η ιστορία των δύο χιλιάδων χρόνων της χριστιανικής Ευρώπης».
“Η εκκοσμίκευση και ο αθεϊσμός έχουν γίνει πραγματικά η επίσημη ιδεολογία της Δυτικής Ευρώπης, και αυτή η ιδεολογία αποκλείει ουσιαστικά την Εκκλησία και τη θρησκεία από το δημόσιο χώρο. Δηλαδή, μπορείς να είσαι θρησκευόμενος- ως ιδιώτης, αλλά η θρησκευτικότητα σου δεν πρέπει να επηρεάζει τον δημόσιο ρόλο σου ", δήλωσε ο Orlov.
Η καταστροφή των οικογενειακών αξιών που συμβαίνει σήμερα στον δυτικό κόσμο, στην πραγματικότητα, δεν στρέφεται κατά της θρησκείας, όχι κατά του χριστιανισμού, αλλά κατά ενός ατόμου με την παραδοσιακή έννοια της λέξης όπως έχουμε συνηθίσει να μιλάμε γι 'αυτό. Και ενάντια σε αυτές τις θεμελιώδεις αξίες, πάνω στις οποίες χτίζεται η ανθρώπινη ζωή ", πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Το επιστημονικό συνέδριο «Πολιτιστική ανάπτυξη της σύγχρονης Ρωσίας: μια φιλοσοφική προοπτική» διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε Online μορφή.
πηγηpentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου