5


Translate

22 Ιουν 2020

Και ξαφνικά οι Τούρκοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον πιο ισχυρό στρατό της Αν.Μεσογείου! Στη μέση η Ελλάδα!

Πως η Λιβύη από...«περίπατος» ενδέχεται να μετατραπεί σε Βατερλώ για τις τουρκικές ΕΔ;
«Παγωμάρα» έπεσε στην Άγκυρα έπειτα από τις ξεκάθαρες απειλές σήμερα πως η Αίγυπτος έχει αποκτήσει πλέον κάθε νομιμότητα να εισέλθει με εντυπωσιακή δύναμη πυρός στην Λιβύη ως σύμμαχος του Στρατάρχη Χαφτάρ.
Για πρώτη ίσως φορά οι Τούρκοι κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν τακτικό στρατό και μάλιστα όχι τυχαίο και σίγουρα καθόλου καταπονημένο όπως είναι ο φτωχός σε μέσα και αριθμούς στρατός του LNA στη Λιβύη.
Πρόκειται για τον αιγυπτιακό στρατό, μία αξιολογότατη περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, που πρόσφατα έλαβε την πρωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.
Θυμίζουμε πως στην παγκόσμια εξοπλιστική κατάταξη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του 2020, η Αίγυπτος ανήλθε στην κορυφή των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, με τον πιο ισχυρό στρατό της «γειτονιάς» μας να ξεπερνά την Τουρκία των τριών ανοικτών μετώπων εκτός συνόρων (Συρία, Β.Ιράκ, Λιβύη).
Ο Αιγυπτιακός στρατός με 920.000 στρατιώτες και αξιωματικούς, 440.000 στρατιωτικούς υπαλλήλους , σχεδόν μισό εκατομμύριο εφέδρους, 1.054 αεροσκάφη και 11.700 τεθωρακισμένα οχήματα συγκαταλέγεται στους πιο ισχυρούς στρατούς του κόσμου.
«Οποιαδήποτε άμεση στρατιωτική παρέμβαση από το αιγυπτιακό κράτος έχει πλέον αποκτήσει διεθνή νομιμότητα», ήταν τα λόγια του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι, η χώρα του οποίου βρίσκεται ένα βήμα πριν την μαζική αποστολή στρατευμάτων για την υπεράσπιση της Σύρτης.
Μπορεί ως τώρα η τουρκική στρατιωτική ηγεσία να είχε κάνει «καλή συντήρηση δυνάμεων», στέλνοντας ως επί το πλείστον drones και πληρωμένους μισθοφόρους από τη Β.Συρία να πολεμήσουν κατά του Χαφτάρ στη Λιβύη, ωστόσο στην περίπτωση εμπλοκής των Αιγυπτιακών Ε.Δ. θα χρειαστεί να μπει για τα καλά σε έναν δυσβάσταχτο πόλεμο.
Έναν πόλεμο που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιος για την Τουρκία, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της δεν έχει καταλάβει καν ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα τους διεξάγει συνεχώς πολεμικές επιχειρήσεις.
Ο παράγοντας Ελλάδα
Ανεξαρτήτως των αργοπορημένων μεν ουσιαστικών δε διπλωματικών κινήσεων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας ήδη επεξεργάζεται σενάρια ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία.
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από μία ηχηρή αιγυπτιακή στρατιωτική παρέμβαση κατά των Τούρκων στη Λιβύη.
Ιδιαίτερα κατά το σενάριο στο οποίο η Τουρκία κατά το ίδιο διάστημα πραγματοποιήσει τις απειλές της και εισβάλλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η ΜΟΝΗ επιλογή για εμάς είναι το «άμεσο χτύπημα» για να σταλθεί άλλο ένα οδυνηρό μήνυμα στους Τούρκους. Τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Μοιραία, η διάσπαση των δυνάμεων για την Τουρκία που θα βρεθεί να έχει ανοικτά μέτωπα από το Βόρειο Ιράκ και τη Συρία έως το Αιγαίο, το Λιβυκό Πέλαγος και τη Λιβύη θα είναι τεράστια. 
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου