5


Translate

23 Ιουν 2020

Ολυμπιακός: Η ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Μάξι Λοβέρα

Ολυμπιακός: Η ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Μάξι Λοβέρα
Η δυνατότητα του να παίζει στο ένας εναντίον ενός και να κάνει συνεργασίες σε μικρούς χώρους είναι δεδομένη και αξιοσημείωτη. Από άποψη τακτικής έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του από τότε που φόρεσε τα ερυθρόλευκα

Αν και δεν αποφεύγω να κάνω συγκρίσεις αυτή τη φορά δεν πρόκειται να μπω στον πειρασμό. Η πλέον προφανής σύγκριση είναι αυτή με τον Ραντζέλοβιτς. Οι δυο παίκτες παίζουν στην ίδια θέση αλλά δεν έχουν το ίδιο ρεπερτόριο. Αλλωστε ο Μάξι Λοβέρα που στον Ολυμπιακό αγωνίζεται μέχρι τώρα ως εξτρέμ είναι πολύ πιθανό σε χρόνο εύθετο να αποδείξει ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά αν όχι καλύτερα σε άλλη θέση. 
Σημασία έχει ο τι ο νεαρός από την Αργεντινή έψαχνε μια ευκαιρία και ο Μαρτίνς του την έδωσε. Τον έβαλε βασικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενώ τον είχε ήδη χρησιμοποιήσει και ωα αλλαγή. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο Λοβέρα μπήκε και έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ. Στο παιχνίδι της Κυριακής ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ. Καθαρόαιμος δεξιπόδαρος αλλά χωρίς δυσκολία να βάζει και το άλλο πόδι του στην μπάλα.
Δυο στις τρεις περιπτώσεις ο νεαρός θα κάνει προσποίηση και θα συγκλίνει. Διαθέτει εξαιρετική κίνηση γύρω από τον άξονά του κι αυτό τον βοηθάει στο ξεμαρκάρισμα αν και χάνει χρόνο δίνοντας το περιθώριο στους αντιπάλους να επιστρέψουν. Ωστόσο κι εδώ είναι η διαφορά, ο Λοβέρα έχει την ταχύτητα στα πρώτα μέτρα ώστε να μπουκάρει κάθετα και να ξεφύγει από τους παίκτες που τον μαρκάρουν. Προφανώς χρειάστηκε χρόνο για να καταλάβει ο νεαρός, τι του ζητεί ο προπονητής του.

Κυρίως δε να κατανοήσει πως σε αυτή τη φάση ως ακραίος μπορεί να ελπίζει σε αξιοποίηση και συμμετοχές. Ο Λοβέρα δεν έχει ακόμα την αίσθηση του παίκτη που ψάχνει το γκολ. Στη διάρκεια του ματς του έγιναν παρατηρήσεις διότι σε φάσεις που η επίθεση εκδηλωνόταν από την άλλη πλευρά αυτό δεν πατούσε την περιοχή ώστε να υπάρχουν σε αυτή παραπάνω παίκτες με κόκκινη φανέλα.
Εδώ υστερεί φανερά σε σχέση με τον Μασούρα που έχει στο ρεπερτόριό του ανάλογες κινήσεις. Η δυνατότητα του να παίζει στο ένας εναντίον ενός και να κάνει συνεργασίες σε μικρούς χώρους είναι δεομένη και αξιοσημείωτη. Από άποψη τακτικής έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του από τότε που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Εδειξε στον Μαρτίνς ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε όχι συμπληρωματικά καθήκοντα.
Ο Ολυμπιακός φαίνεται να κερδίζει έναν παίκτη στο πιο κρίσιμο σημείο της διαδρομής. Ο Μάξι Λοβέρα έδειξε ότι μπορεί. Παραμένει ακατέργαστος σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού αλλά έχει τις δυνατότητες να εξελιχτεί τόσο, όσο χρειάζεται για να είναι χρήσιμος στον προπονητή και την ομάδα του. Η παραμονή του στο ρόστερ είναι ανοικτό στοίχημα για τον ίδιο…
 πηγη to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου