r

Translate

24 Ιουν 2020

Μενουμεσπιτάκηδες βγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν να φωνάζουν ξανά για lockdown.

Δεν πρόλαβαν να αυξηθούν λίγο τα κρούσματα του κορωνοϊου και οι παρανοϊκοί Μενουμεσπιτάκηδες βγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν να φωνάζουν ξανά για lockdown. Μάλλον νοσταλγούν εκείνες τις χρυσές εβδομάδες του Μαρτίου και του Απριλίου, όταν έβγαιναν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν με τη Μαρέβα ,
όταν έπαιρναν άπειρα likes στο facebook επιδεικνύοντας το πόσο καλοί άνθρωποι είναι, όταν ρουφιάνευαν όποιον παραβίαζε την καραντίνα, όταν οι μίζερες ζωές τους είχαν αποκτήσει επιτέλους νόημα. Όμως ο Μάρτιος δεν είναι Ιούνιος. Από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα, έχουμε νέα στοιχεία, νέα επιστημονικά συμπεράσματα και έχουμε δει πώς δουλεύουν οι καραντίνες στην πράξη. Και αν τότε είχατε τη δικαιολογία πως δεν ξέρατε (αν και πολλοί τα έλεγαν ήδη από τον Μάρτιο), τώρα ξέρετε :
1) Υποτίθεται ότι η καραντίνα επιβλήθηκε για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να αυξηθούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Πράγματι, από 600 κλίνες τον Μάρτιο, σήμερα έχουμε σχεδόν 1000 (τουλάχιστον έτσι μας λέει η κυβέρνηση), επομένως ποιος ο λόγος για ένα δεύτερο lockdown;
2) Τον Μάρτιο πολλοί έλεγαν ότι ο κορωνοϊος έχει θνητότητα 2% με 3%. Σήμερα, δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, τα κρατικά "Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων" των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η θνητότητα του κορωνοϊου κυμαίνεται μεταξύ 0,2% με 0,3%, δηλαδή ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή της γρίπης.https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158618656896757 )
3) Δεν έχει αποδειχτεί ότι τα lockdowns είναι αποτελεσματικά και περιορίζουν πράγματι την εξάπλωση του ιού. Σε πολλές χώρες έχει δημοσιευτεί μελέτες που δείχνουν ότι η επιδημία είχε ήδη αρχίσει να υποχωρεί όταν επιβλήθηκε καραντίνα ενώ όπως παραδέχτηκε πρόσφατα η γενική διευθύντρια του νορβηγικού ΕΟΔΥ, Camilla Stoltenberg, η χώρα θα μπορούσε να περιορίσει τον ιό και χωρίς να επιβάλλει lockdown https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158626845816757 )
4) Ξέρουμε πια με σιγουριά ότι οι νεκροί του κορωνοϊου είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Για τους νέους και τα παιδιά, ο κορωνοϊος είναι πιο ακίνδυνος και από τη γρίπη. Επομένως, αντί για καθολικό lockdown, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην προστασία των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158568037656757 )
5) Οι άνθρωποι που βγαίνουν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, είναι «εξαιρετικά σπάνιο» να μεταδώσουν τον ιό στους γύρω τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επομένως, αρκεί η καραντίνα σε αυτούς που παρουσιάζουν συμπτώματα και τους οποίους είναι εύκολο να εντοπίσουμε και όχι σε όλον τον πληθυσμό. (https://www.kathimerini.gr/…/poy-e3airetika-spania-h-metado… )
6) Όπως όλα δείχνουν, η οικονομική ζημιά που θα προκαλέσουν οι καραντίνες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογιζόταν αρχικά, με πολλούς οικονομολόγους να μιλάνε για την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Καταλαβαίνει κανείς τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει ένα δεύτερο lockdown και πόσο εγκληματικά ανεύθυνος είναι αυτός που το ζητάει.
Αν, παρ' όλα αυτά, Μενουμεσπιτάκηδες, επιμένετε ότι η λύση είναι και πάλι η μεσαιωνική καραντίνα, αν, παρ'όλα αυτά, ανυπομονείτε να δείτε ξανά τον Χαρδαλιά επί το έργον, τότε πραγματικά χρειάζεστε γιατρό, όχι όμως για κορωνοϊο. Άλλης ειδικότητας γιατρό χρειάζεστε.
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου