5


Translate

29 Ιουλ 2020

Προς τον π. Ευάγγελο: Δες πώς προσέχουν οι Τούρκοι τις Εκκλησίες μας (Βιντεο)

Τον γύρω του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του π. Ευάγγελου Παπανικολάου σχετικά με την Αγία Σοφία και τα μοναστήρια που βρέθηκαν στο διάβα των Τούρκων.
Ο π. Ευάγγελος για ακατανόητους λόγους έγινε βασιλικότερος του βασιλέως και αποθέωσε τους Τούρκους ως μεγάλους ευεργέτες της Ορθοδοξίας.
Έφτασε μάλιστα να μας πει ότι αν δεν ήταν οι Τούρκοι τότε η Αγία Σοφία θα είχε πέσει καθώς το γένος δεν ήταν ικανό να συντηρήσει μια τόσο μεγάλη Εκκλησία.
Ξεχνάει ο π. Ευάγγελος ποιος συντηρούσε την Αγία Σοφία επί 916 χρόνια πριν την πάρουν οι Τούρκοι φαίνεται.


Αλλά και μετά την άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως τι θέλει να μας πει ότι το Οικ. Πατριαρχείο που είχε στον έλεγχο του Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ελλάδα δεν μπορούσε να συντηρήσει μια Εκκλησία;
Τα αυτοκέφαλα στις παραπάνω χώρες δόθηκαν πολύ αργότερα, και άρα το Πατριαρχείο είχε οικονομική δύναμη, όχι όπως πριν την άλωση αλλά δεν έπαβε να έχει ένα τεράστιο ποίμνιο.

Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος π. Ευάγγελος μας είπε ότι οι ξεβράκωτοι τώρα που έγινε τζαμί θα ντύνονται για να μπουν στην Αγία Σοφία ευπρεπώς ενδεδυμένοι και οι γυναίκες θα φοράνε μπούργκα ενώ οι άνδρες θα ντύνονται σαν χανουμάκια.
Πατερα Ευάγγελε ναι, μα δεν μας είπες τι θα πάει να δει τώρα ο κόσμος στην Αγία Σοφία;
Τις κουρτίνες;

4 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο επισκέπτονταν την Αγία Σοφία, ξέρεις πόσοι από αυτούς έβλεπαν για πρώτη φορά τον Χριστό και την Παναγία στην ζωή τους υπό αυτή την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια;
Δεν σου λέει τίποτα αυτό;

Έχω την εντύπωση ότι την γύμνια των ανθρώπων ο πλάστης την γνωρίζει πολύ καλά και δεν προσβάλλεται από αυτήν.
Ο Θεός ως πανταχού παρόν που είναι μας βλέπει γυμνούς οπουδήποτε και αν γυμνωθούμε, και κατά την παράδοση στον παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα γυμνοί ήταν μπροστά στον Θεό.
Εμείς οι άνθρωποι σκανδαλιζόμαστε από το γυμνό λοιπόν και γι αυτό πρέπει να μπαίνουμε στους ναούς ευπρεπώς ενδεδυμένοι.
Ο ξένος που δεν ξέρει από Θεό ας έρθει όπως θέλει αν είναι να γνωρίσει τον Θεό, ας έρθει και γυμνός ακόμα.

Ούτε αυτό θα σου λέει κάτι όμως φαντάζομαι.

Αν δεν σου λένε λοιπόν τίποτα αυτά, δες στο παρακάτω βίντεο, πόσο πολύ σεβάστηκαν οι Τούρκοι τις Εκκλησίες μας, κι αν δεν σου φτάνει αυτό, πήγαινε και μια βόλτα, στην Τουρκία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, όπου θες εσύ βρες Εκκλησίες και δες πως τις έχουν καταντήσει.

Καλή μετάνοια Πατερα Ευάγγελε.

Βασίλης Ξεσφίγγης
.
πηγη melissocosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου