5


Translate

1 Αυγ 2020

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»: Το κράτος (δηλ. οι Έλληνες πολίτες) γυρνά 600.000€ στον Γ.Παπαντωνίου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του πως το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει στον Γιάννο Παπαντωνίου το ποσό των 600.000 ευρώ.
Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είχε αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν
με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχαν ληφθεί ως προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η επιστροφή των 600.000 τώρα, αφορά στην υπόθεση με τις καταθέσεις του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ του ιδίου και της συζύγου του Ρούλας Κουράκου, η οποία επίσης είχε φυλακιστεί, στην ελβετική τράπεζα HSBC που είχαν θεωρηθεί προϊόν φοροδιαφυγής.
Το ΣτΕ λοιπόν έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει και με την οποία έλεγαν πως το συγκεκριμένο ποσό ήταν νόμιμο και φορολογημένο.
Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν έγιναν δεκτά και όπως φαίνεται επιβεβαιώθηκε οτι δεν ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, με εξαίρεση ένα ποσό της τάξεως των 200.000 που δεν δικαιολογήθηκε.
Έτσι, θα πρέπει να του επιστραφούν οι 600.000 από τις 800.000 ευρώ που είχε καταβάλει ως προκαταβολή στο πλαίσιο της συνολικής οφειλής του.
πηγη pronews.gr
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου