Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη αντίθεση στο κλείσιμο των κομμωτηρίων στο Βέλγιο, ενώ τα κομμωτήρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ανοιχτά. Χθες στο Βέλγιο πολλοί κομμωτές έβγαλαν τις καρέκλες τους έξω εις ένδειξη διαμαρτυρίας. «Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του πελάτη ή του εαυτού μας», λένε.
Σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορονοϊό, οι κομμωτές εξακολουθούν να υποχρεούνται να διατηρούν τις πόρτες κλειστές. Στις 15 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση για να δει εάν οι κομμωτές μπορούν να ανοίξουν ξανά, σε αντίθεση με όλες τις γειτονικές χώρες όπου οι κομμωτές είναι ανοιχτοί αυτήν τη στιγμή ως συνήθως.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αυξανόμενες διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του κλεισίματος κομμωτηρίων στο Βέλγιο. Όμως οι ίδιοι οι κομμωτές ακούγονται όλο και περισσότερο. Χθες οργάνωσαν μια δράση όπου οι κομμωτές σε όλη τη χώρα έβγαλαν τις καρέκλες του κομμωτηρίου τους έξω. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά, παρόλο που πιστεύουν ότι μπορούν να δεχτούν τους πελάτες με απόλυτη ασφάλεια.
«Είναι ακατανόητο. Όλοι έχουμε επενδύσει τόσα πολλά για να κάνουμε τα πάντα εντελώς ασφαλή. Αλλά η επιτροπή διαβούλευσης δεν έδωσε καμία προοπτική για τον κλάδο μας την περασμένη Παρασκευή », δήλωσε ένας κομμωτής στο HLN . «Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του πελάτη ή του εαυτού μας. Αλλά η κυβέρνηση μας υποχρεώνει να κλείσουμε τις πόρτες μας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ζητούμε λοιπόν να αναθεωρηθεί αυτό το μέτρο».
Πολλοί κομμωτές κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, επειδή λαμβάνουν πολύ μικρή οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση. Σε μια έρευνα, το 74% των κομμωτών λένε ότι η τρέχουσα κρίση αποτελεί απειλή για την εταιρεία τους. Τα μέτρα στήριξης που διατίθενται στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία δεν επαρκούν για την κάλυψη του σταθερού κόστους. Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχουν ακόμη μέτρα στήριξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου