5


Translate

29 Ιαν 2021

Μια προφητεία δια χειρός Ν. Αργυρίου: Η Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα που θα χτυπήσει τη Γη από τις 23 Ιουλίου φέρνει εξελίξεις!

Μια μαγνητική καταιγίδα G1 της κλίμακας πέντε βαθμών αναμένεται να χτυπήσει τη Γη στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του Εργαστηρίου του  Ινστιτούτου Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ 
Lebedev.
 Οι μαγνητικές καταιγίδες, που ταξινομούνται ως γεγονότα επιπέδου G1 σε κλίμακα πέντε σημείων, μπορούν να οδηγήσουν σε ασθενείς διακυμάνσεις των ενεργειακών συστημάτων.

Η αλληλεπίδραση του ηλιακού ανέμου με τη μαγνητόσφαιρα της Γης οδηγεί σε διαταραχές του γεωμαγνητικού πεδίου που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση ενέργειας στη μαγνητόσφαιρα. Η συσσώρευση ενέργειας καταναλώνεται από την επιτάχυνση φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία είτε διαφεύγουν στο διάστημα είτε περιστρέφονται γύρω από τη Γη έως ότου εισέλθουν στην ιονόσφαιρα και την ατμόσφαιρά της.
Η μαγνητική καταιγίδα προκαλεί διαρρήξη στην ατμόσφαιρα της Γης για μερικές ώρες ή και ημέρες. Επηρεάζει αρνητικά τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τα GPS, τα πλοία, τα αεροπλάνα, τα υποβρύχια, τα ραντάρ, τις διηπειρωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές κ.λπ.

Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης αυξάνεται επίσης με αρνητικές επιπτώσεις για την κίνηση των δορυφόρων.

πηγη iokh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου