5


Translate

20 Μαΐ 2021

Α.Γεωργιάδης: «Η πανδημία είναι εδώ!» - Επιμένει στην καλλιέργεια κλίματος τρόμου η κυβέρνηση

Θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε μόνιμο πανικό για να περνούν «μέτρα πρόληψης»
Πιστός σε όσα προ μηνών είχε δηλώσει, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένει στην καλλιέργεια κλίματος τρόμου, τονίζοντας πως η γενικά εικόνα είναι ότι ο κόσμος αισθάνεται πως η πανδημία έχει φύγει και έτσι υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση.
Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη διαδικτυακή του συνέντευξη, ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε παραδεχθεί ότι η καλλιέργεια κλίματος τρόμου από την κυβέρνηση είναι αυτή που τη βοηθάει να επιβάλει τα μέτρα και τους πολίτες να συμμορφώνονται σε αυτά.
Μοιραία, ο κ. Γεωργιάδης «ανησυχεί» για τη «χαλάρωση» που επιδεικνύουν οι πολίτες μετά τη μερική άρση των περιορισμών που η κυβέρνηση τους έχει υποβάλει από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ίσως λόγω της κόπωσης, ίσως λόγω ότι πλησιάζει το καλοκαίρι, ίσως και σίγουρα λόγω των πολλών εμβολιασμών, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση, ότι πια η πανδημία δεν μας πολυαφορά» σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αυτό όμως, προειδοποίησε, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο και επιζήμιο και στέλνει το μήνυμα πως «η πανδημία είναι ακόμα εδώ».

«Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, όχι πολύ, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι κρίμα στα τελευταία 100 μέτρα να σκοντάψουμε» ανέφερε ο υπουργός.

Σχήμα λόγου βέβαια, τα «100 μέτρα», διότι, αν κρίνουμε από τις «δύο εβδομάδες» του πρωθυπουργού, στις οποίες ο πρωθυπουργός εδώ και 6 μήνες τοποθετούσε την άρση των lockdown, τότε τα «100 μέτρα» του κ. Γεωργιάδη, μπορεί να είναι και... 100 χιλιόμετρα.

Για τους γάμους, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως το υπουργείο του προτείνει μέτρα και αύριο στην Επιτροπή θα τεθεί το θέμα των ορίων, κυρίως στους γάμους και τα κτήματα, διότι τα 100 άτομα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

«Όπως ακριβώς η εστίαση δεν έχει όριο ατόμων, άλλα έχει όριο αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών και όριο ατόμων ανά τραπέζι, το ίδιο προτείνουμε και στα κτήματα» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παρέλειψε βέβαια να πει ο Υπουργός, ότι όλοι αυτοί οι «καλά μελετημένοι» περιορισμοί ισχύουν για τους «κοινούς θνητούς». Για εκείνον, για τον πρωθυπουργό και για όλους τους εντός και περί το Μαξίμου, τα «μέτρα» και τα σταθμά είναι διαφορετικά. Λέξεις κλειδιά: Πάρνηθα, Ικαρία, βαφτίσια κλπ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση, ο Άδ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως έως τώρα έχουν κάνει αίτηση περίπου 12.500 άτομα.

«Όσοι ολοκληρώνουν την αίτησή τους, σε 4 βδομάδες από την ημέρα της ολοκλήρωσης θα λαμβάνουν τα χρήματά τους. Τα χρήματα είναι μη επιστρεπτέα αρκεί να καταθέσεις μέχρι τέλος του χρόνου τα ανάλογα τιμολόγια για την επιχείρησή σου για την αγορά υλικών», ξεκαθάρισε.

Τέλος, στο ζήτημα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό διευκρίνισε πως ξεκίνησε σε μία μονάδα της Πυροσβεστικής, την ΕΜΑΚ και ξεκίνησε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή:

«Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτή τη μονάδα συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές όταν υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Για να πάνε στις χώρες αυτές θα χρειάζονταν ούτως ή άλλως πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί καμία χώρα δεν αφήνει κανέναν να μπαίνει χωρίς εμβόλιο εύκολα, τους βάζει καραντίνα 10-15 ημερών» υποστήριξε.

Άγνωστες λέξεις κλειδιά για τον κ. Υπουργό: Σύνταγμα, ελευθερία, ατομικά δικαιώματα...

 πηγη pronews.gr
  μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου