5


Translate

18 Μαΐ 2021

Το ακούσαμε κι αυτό – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Η Φ. Γεννηματά δήλωσε υπερήφανη που το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα όρθια ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ?.... ΦΩΦΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ....!!!

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη αλλαγής, είναι δύναμη μεταρρυθμίσεων και δεν έχει κανένας δικαίωμα να ισοπεδώνει την ιστορία μας, τη διαδρομή μας, την προσφορά μας σε αυτόν τον τόπο, τη δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε χθες από τα Χανιά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.
Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι «την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα είναι το πρώτο κόμμα, γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα έξω από το Μνημόνιο μέσα σε τρία χρόνια».
Παράλληλα, απάντησε με ιδιαίτερα έντονο ύφος σε όσους χαρακτηρίζουν ´προδότες´ τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι την κρίσιμη ώρα έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον κρατώντας τη χώρα όρθια και ζωντανή, με τη λήψη δύσκολων, αλλά απολύτως αναγκαίων αποφάσεων. Αναγνώρισε, πάντως, ότι ήταν λάθος που το 2009 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μόνο του την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η κα Γεννηματά ήταν η βασική ομιλήτρια στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

´Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ´
«Είναι η ώρα της μεγάλης επιλογής. Θα πάρουμε τον δρόμο της απομόνωσης και της επιστροφής στη μεταπολεμική Ελλάδα ή τον δρόμο της συμμετοχής, με ίσους όρους, στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης; Κάποιοι μας καλούν να ρισκάρουμε όλα όσα με πόνο και κόπο κατέκτησε ο ελληνικός λαός τα δύο τελευταία χρόνια. Κάποιοι μας λένε ξανά να εμπιστευτούμε αυτούς που δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν τίποτα το 2009. Άλλοι σας καλούν να τιμωρήσετε αυτούς που έδωσαν τη μάχη, αυτούς που δεν φυγομάχησαν, που κράτησαν την Ελλάδα όρθια, με τις θυσίες, βεβαίως, των πολιτών», επεσήμανε η κα Γεννηματά αναφερόμενη στις εκλογές της Κυριακής.
«Εμείς», πρόσθεσε, «καλούμε τον ελληνικό λαό να αναλογιστεί ότι έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της δύσκολης πορείας. Εμείς καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, με επίκεντρο και εγγυητή το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό που χρειάζεται πριν απ´ όλα ο τόπος είναι κοινωνική ειρήνη, κοινωνική συνοχή. Πρέπει να συμφωνήσουμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις κι εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και ο κάθε πολίτης χωριστά ότι την Κυριακή δεν έχουμε ευρωεκλογές ούτε μια μεγάλη δημοσκόπηση. Είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα. Την Κυριακή αυτή δεν θα κριθεί απλώς η τετραετία, δεν κρίνεται η σύνθεση της επόμενης Βουλής, ούτε η μορφή της επόμενης κυβέρνησης. Αυτή την Κυριακή θα αποφασίσουμε αν θα μείνουμε στο ευρώ ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, ακούγοντας όλους αυτούς που δεν ξέρουν πού θέλουν να μας οδηγήσουν».

´ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ´
Η κα Γεννηματά εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε τη συμμαχία που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος για να πάει μπροστά. Είμαστε εμείς η μόνη παράταξη που μπορεί να συνομιλήσει με τους Γάλλους σοσιαλιστές, τον κ. Ολάντ, με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και να συνδιαμορφώσουμε επιτέλους την πολιτική μας πρόταση. Όταν εμείς πριν από δύο χρόνια μιλούσαμε για το ευρωομόλογο της ανάπτυξης, για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όλοι μας κοιτούσαν περίεργα, το κλίμα ήταν εχθρικό, αλλά σήμερα έχει έρθει η ώρα και πρέπει να είμαστε εμείς εκεί για να αλλάξουμε κι εμείς με την παρουσία μας τους συσχετισμούς και να μπορέσουμε να φύγουμε πια από τη σκληρή λιτότητα της κας Μέρκελ. Θυμίζω ότι όταν πήγε ο κ. Σαμαράς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη. Δεν κατάφερε να μεταπείσει στο ελάχιστο την πολιτική της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί».

´ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ´
Η κα Γεννηματά υπογράμμισε, ακόμη, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα όχι στα λόγια, αλλά με πολύ συγκεκριμένα έργα. Θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Εμβάθυνε τη Δημοκρατία. Έβαλε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Έδωσε δύναμη στο μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού που βρισκόταν στο περιθώριο και δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει αυτό. Είναι δική μας κατάκτηση, είναι η ιστορία μας, είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας. Σήμερα και πάλι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πέτυχε την ιστορική συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Μια συμφωνία που μέχρι τον Νοέμβρη η ΝΔ τη λοιδορούσε, αλλά όταν ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου προσπαθούσε να την οικειοποιηθεί».

´ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ´
Παράλληλα, η κα Γεννηματά σημείωσε ότι «δυστυχώς, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, ακριβώς γιατί ήταν δύσκολα τα δύο τελευταία χρόνια που διανύσαμε. Υπενθύμισε επιγραμματικά τον ´Καλλικράτη´, τη ´Διαύγεια´, τη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, την εξυγίανση των προνοιακών επιδομάτων και του ασφαλιστικού συστήματος, τη συμπίεση και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που είχε εκτοξευτεί στα ύψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ούτε αυτό θυμάται σήμερα. Βάλαμε τέλος στις προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, έγινε επιτέλους η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, προχωρά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ήταν μάχες που δώσαμε σε πολύ δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες και τις κερδίσαμε».
Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «η ισοπέδωση του έργου της κυβέρνησής μας, η κριτική χωρίς καμία πρόταση στερούν οξυγόνο από αυτόν τον τόπο. Η απελπισία και τα αδιέξοδα είναι αυτά που έχουν οδηγήσει στα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής. Έχουμε καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο προστασίας των δημοκρατικών θεσμών. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μέσα στην ελληνική Βουλή θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χαιρετούν ναζιστικά, που θεωρούν ότι η βία είναι η λύση στα προβλήματα».

 πηγη haniotika-nea.gr
 μονταζ teo
4 Μαΐου, 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου