5


Translate

3 Αυγ 2021

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη – Έκλεισε η Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – Κοντά σε βιομηχανίες οι φλόγες – Ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για διακοπές ρεύματος – ΒΙΝΤΕΟ

Γίνονται συνεχείς εκρήξεις στην περιοχή.
Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.
Για την επιχείρηση κατάσβεσης ενεργοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις,
ενώ στην περιοχή βρέθηκαν αρχικά 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς.
Από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.
Μέχρι στιγμής 3 είναι τα μέτωπα, με το κύριο μεγάλο μέτωπο να οδεύει προς την Εθνική Αθηνών-Λαμίας και προς παρακείμενα κτίρια.
Στο μεταξύ καθώς από την περιοχή παιρνούν γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν μεγάλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει φόβος ένος μπλακ άουτ.
Ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ
«Πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα 400 kV που τροφοδοτούν την Αττική. Αυτό προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.
Τα κυκλώματα επανήλθαν σε λειτουργία, αλλά γίνονται συνεχώς τέτοιοι χειρισμοί.
Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του. Δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς».
Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχει κλείσει η Εθνική Οδός στο ύψος του Αγίου Στεφάνου στην έξοδο της Λυκόβρυσης, ενώ καταστρώνεται σχέδιο για πιθανές εκκενώσεις κτίρων και βιομηχανιών στην πέριξ περιοχή.
Λόγω της πυρκαγιάς έχουν προκληθεί διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ σε άλλες έχει παρατηρηθεί να “πέφτει” συνεχώς η τάση.
Πιο συγκεκριμένα, διακοπές ρεύματος παρατηρούνται αυτήν την ώρα στο Ίλιον, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και περιοχές της Κυψέλης.

.

πηγη el.gr
μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου