5


Translate

22 Νοε 2017

Άδωνις στον ΘΕΜΑ 104,6: Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξε πολύ άσχημα μαζί μου...Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΕΧΕΧΕΧΕ....ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΑΛΑΚΑ.....ΤΣΑΝΑΚΙ!!!!

«Τώρα δεν θα ασχολούμαι με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ»
Παραδέχτηκε για τις τηλεπωλήσεις: «Ναι, σε ένα κομμάτι του κόσμου πιστεύω ότι η δουλειά η οποία έκανα τους ξένιζε ως προς το θεσμικό μου ρόλο»
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξε πολύ άσχημα μαζί μου"
τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.
Απαντώντας στο ερώτημα αν κάποιοι θεώρησαν αναντίστοιχη τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τις τηλεπωλήσεις γιλέκων, είπε: "Ναι, σε ένα κομμάτι του κόσμου πιστεύω ότι η δουλειά η οποία έκανα τους ξένιζε ως προς το θεσμικό μου ρόλο. Δεν έχω κανένα λόγο να μην το παραδεχτώ. Σε ένα άλλο κομμάτι του κόσμου, βέβαια, δεν τους ξένιζε, γιατί με είχαν συνηθίσει πάντα να κάνω αυτή τη δουλειά. Όμως, όσο προχωράς στην πολιτική, οφείλεις να σέβεσαι τις απόψεις όλων των ανθρώπων".
- Δημοσιογράφος: Και τι σημαίνει αποκλειστικής απασχόλησης (full time) αντιπρόεδρος; - Γεωργιάδης: Σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξε πολύ άσχημα, γιατί τώρα δεν θα ασχολούμαι με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μάθημα της Ιστορίας. 
"Η πραγματική αντίφαση είναι όσα έλεγε ο Τσίπρας για το ματωμένο μέρισμα Σαμαρά με το τι ψηφίζει τώρα"
Στο ερώτημα αν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στο "ναι" που είπε η ΝΔ φέτος στο μέρισμα που μοίρασε η κυβέρνηση με το "παρών" που είπε πέρυσι, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε:   
"Η πραγματική αντίφαση είναι πότε είχε δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ: όταν δεν ψήφιζε το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά τον Απρίλιο του 2014, λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι ματωμένο ή όταν άρχισε να το ψηφίζει και να το δίνει η ίδια ως κυβέρνηση το 2016-2017; Αυτή είναι πραγματική αντίφαση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία επί της αρχής. Γι' αυτό και καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα του Σαμαρά. Αντιθέτως, η ΝΔ πέρυσι είπε αρχικώς ναι στο μέρισμα και στο τέλος είπε παρών στο μέρισμα. Για ποιο λόγο πήγαμε από το ναι στο παρών στο μέρισμα; Γιατί στο ενδιάμεσο μεταξύ της πρώτης θέσης και της δεύτερης είχε βγει η Ευρώπη και είχε πει ότι αυτό το δίνει ο Τσίπρας χωρίς συνεννόηση με την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τι είχε πει τότε η ΝΔ; Ότι, αν πράγματι επιμείνει ο κ. Τσίπρας να το δώσει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη λεγόμενη δεύτερη αξιολόγηση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει πάρα πολλά λεφτά. Τι έγινε, δικαιώθηκε η θέση της ΝΔ; Απολύτως, διότι ο κ. Τσακαλώτος έστειλε μια εξευτελιστική επιστολή ζητώντας συγγνώμη και το έλλειμμα εμπιστοσύνης που δημιούργησε η κίνηση του κ. Τσίπρα, είχε ως αποτέλεσμα η αξιολόγηση να κλείσει έξι μήνες μετά. Τι είπε προ ενός μηνός ο κ. Μοσκοβισί, που γενικώς μιλάει καλά για το ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης μας κόστισε δύο δισεκατομμύρια. Άρα, αυτό που έλεγε πέρυσι η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώθηκε εξ ολοκλήρου. Τι λέει φέτος η ΝΔ; Λέει αυτό που έλεγε και πέρυσι στην αρχή: λέει ναι, όπως και πέρυσι, και μένει στο ναι για ποιο λόγο; Διότι και οι Ευρωπαίοι λένε έχει την έγκρισή μας και δεν δημιουργείται θέμα εμπιστοσύνης, όπως αυτό που έγινε πέρυσι. Άρα, δεν βλέπω καμία αντίφαση".     
"Το μέρισμα ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και τώρα το εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ"
"Το γεγονός ότι έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2014 ότι δεν ψηφίζω το μέρισμα Σαμαρά γιατί είναι από ματωμένο πλεόνασμα, αλλά τώρα ως πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη διάταξη του Μνημονίου Σαμαρά και μοιράζει πλεόνασμα και τώρα πια δεν το βρίσκει ματωμένο, αυτή είναι πραγματική αντίφαση. Όταν διαπραγματεύτηκε ο Αντώνης Σαμαράς το Μνημόνιο 2, με πρόταση τότε του πρωθυπουργού, μπήκε η πρόβλεψη ότι, όταν έχουμε υπέρβαση των στόχων, το 30% θα μπορεί να το μοιράζει η εκάστοτε κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα για κοινωνικούς λόγους, για κοινωνικές πολιτικές. Αυτή είναι μία επί της αρχής συμφωνία με την Τρόικα, που δεν υπήρχε στο πρώτο Μνημόνιο και μπήκε στο δεύτερο Μνημόνιο από τον Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό της Ελλάδας τότε. Πάνω σε αυτό πατάει τώρα ο Τσίπρας και μοιράζει αυτά τα λεφτά. Άρα, τα λεφτά θα τα μοίραζε γιατί είναι γραμμένα στο Μνημόνιο".
"Ο Τσίπρας μοίρασε τώρα το μέρισμα λόγω των εκλογών στην Κεντροαριστερά"
Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το χρόνο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το μέρισμα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Στο ερώτημα γιατί τα μοίρασε αυτή τη χρονική στιγμή, είπε ότι "τα μοίρασε λόγω των εκλογών στην Κεντροαριστερά. Γι' αυτό αν θυμάστε ξαφνικά βγήκε και έκανε διάγγελμα την επομένη των εκλογών της Κεντροαριστεράς".
Αναφερόμενος στις αντιφάσεις των κυβερνώντων, μίλησε για το επίδομα θέρμανσης και για τα όσα είχαν καταγγείλει οι σημερινοί κυβερνώντες για την κυβέρνηση Σαμαρά. "Με το 4πλάσιο επίδομα θέρμανσης της εποχής Σαμαρά κάθε ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος έλεγαν ότι κάθε ημέρα πεθαίνουν άνθρωποι από μαγκάλια, αναθυμιάσεις και όλα αυτά. Τώρα το ξεχάσανε αυτούς που πεθαίνουν από τα μαγκάλια, παρόλο που έχουμε πολύ συχνά στην ειδησεογραφία τέτοια γεγονότα -και λυπούμαι γι' αυτό και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου- τώρα δεν έχει σημασία ότι αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν από τα μαγκάλια, γιατί τώρα είναι καλό το επίδομα, ακόμα κι αν είναι μόλις το 25% του παλαιότερου". 
"Θα πληρώσουμε το λογαριασμό μιας λανθασμένης επιλογής του ελληνικού λαού το 2015"
Στο ερώτημα πώς και πότε θα προχωρήσει ως κυβέρνηση η ΝΔ στη μείωση της φορολογίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: "Εγώ δεν υπόσχομαι θαύματα. Στην κατάσταση που βρισκόμασταν το Δεκέμβριο του 2014 αυτόματα δεν μπορούμε να βρεθούμε. Γιατί δεν μπορούμε; Γιατί ο ελληνικός λαός το 2015 έκανε μια επιλογή. Εξέλεξε Τσίπρα, Βαρουφάκη. Αυτή η επιλογή δημιούργησε μια οικονομική ζημία, αυτή η οικονομική ζημία βαρύνει τους Έλληνες πολίτες, άρα όλον τον ελληνικό λαό. Εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό μιας λανθασμένης εκλογικής επιλογής το 2015. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ σαφές και απλό. Από την πρώτη ημέρα θα αρχίσουμε το συμμάζεμα του κράτους, για να μειώσουμε δραστικά τις δημόσιες δαπάνες...".
- Δημοσιογράφος: "Άρα απολύσεις στο Δημόσιο".
- Γεωργιάδης: "Δεν είπαμε ποτέ τη λέξη απολύσεις. Εγώ στην Υγεία με τους προκατόχους μου γλιτώσαμε τον κόσμο από  2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο φάρμακα. Δεν κάναμε απόλυση, κάναμε τάξη, νοικοκύρεμα. Έχει μεγάλο περιθώριο το ελληνικό κράτος για νοικοκύρεμα. Σήμερα στην Υγεία για παράδειγμα δεν έχει ούτε έναν διαγωνισμό για την αγορά φαρμάκων. Άρα, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο λίπος. Δεν θέλω να μπω ειδικά σε θέματα Υγείας, αλλά τα έχουν κάνει θάλασσα. Μπορεί να φωνάζουν και να πουλάνε μαγκιά, αλλά η Υγεία δεν ήταν ποτέ σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι σήμερα".
"Μου έστειλαν τώρα μήνυμα: Μάιος 2014 Τσίπρας για το κοινωνικό μέρισμα Σαμαρά: «Είναι δυστυχία, αίμα και απάτη», μας έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας".
Δημοσιογράφος: "Το ίδιο του λέτε σήμερα εσείς".
- Γεωργιαδης: "Εμείς ποτέ δεν είπαμε για δυστυχία, αίμα και ακρίδες. Εμείς είπαμε για υπερφορολόγηση. Ο άνθρωπος ακολούθησε μια λανθασμένη πολιτική. Ο Σαμαράς το 2014 είχε αύξηση του ΑΕΠ -όπως θυμάστε, βγήκε από την ΕΛΣΤΑΤ και επισήμως. Ο Τσίπρας δύο χρονιές έχει μείωση στο ΑΕΠ, ύφεση δηλαδή. Άρα καμία σχέση το ένα με το άλλο κι είναι προφανές ότι η πραγματική αντίφαση είναι στο πώς ο Τσίπρας διαχειρίστηκε αυτό το θέμα". 
"Η ΝΔ έχει μια ελάχιστη αποσυσπείρωση, στα όρια του στατιστικού λάθους. Είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο να ανεβαίνει..."
Κληθείς να συγκρίνει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της ΝΔ, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑϊ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: "Η σύγκριση των δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του Ιουνίου και του Νοεμβρίου γίνεται με το χειρότερο δυνατό σημείο για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε ήταν η αξιολόγηση που δεν είχε κλείσει και είχαμε υπερψήφιση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ. Άρα, με συγκρίνετε με το χειρότερο δυνατό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ κατά το έτος 2017. Άρα, το χειρότερο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή δημοσκόπηση, όταν μοίρασε και 1,5 δισεκατομμύριο. Το καλύτερο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει σε σχέση με το χειρότερό του σημείο".
- Δημοσιογράφος: "Εσείς γιατί πέφτετε;"
- Γεωργιάδης: "Είναι πάρα πολύ λογικό μετά το καλοκαίρι την ώρα που μοιράζει 1,4 δισεκατομμύρια, την ώρα που έκλεισε την αξιολόγηση, όταν ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης φοβάται ότι δεν θα κλείσει την αξιολόγηση, όταν ακούγονται όλα αυτά τα καλά λόγια από την Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο να ανεβαίνει. Δεν έχει κάνει και κανένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, μην τρελαθούμε! Εμείς τώρα, από τη στιγμή της συσπείρωσης που είχαμε φτάσει το 90%, όταν ένα μεγάλο κομμάτι της δικής μας βάσης πίστευε ότι θα γίνουν εκλογές και άρα τότε η συσπείρωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχουμε μια ελάχιστη, στα όρια του στατιστικού λάθους, αποσυσπείρωση. Κι αυτό μας αφαιρεί περίπου 1,5 μονάδα. Όλα αυτά δημοσκοπικά όπως ξέρετε είναι ασήμαντες μεταβολές. Αυτό που λένε στην ουσία οι δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών όλης αυτής της περιόδου, είναι ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά. Τώρα αν θα πάρει αυτοδυναμία, πού θα κάτσει η διαφορά, αυτά είναι ζητήματα να απαντηθούν".

protothema.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου