5


Translate

30 Μαρ 2018

Μάλαγα-Ολυμπιακός 87-85: Τζάμπα ήττα σε ιστορική βραδιά

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το ρεκόρ των ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση από τη Μάλαγα με 87-85

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ για τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Μάλαγα στην παράταση με 87-85 και αποχαιρέτησε την δεύτερη θέση.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το ματς μέσα από τα χέρια τους αφού προηγήθηκαν με 7 πόντους 2' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και πλέον θα τερματίσουν τρίτοι (το πιθανότερο) ή τέταρτοι..
Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε ορεξάτος (5π., ασ.) κι έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 6-11 (4'), ωστόσο οι γηπεδούχοι με όπλο το επιθετικό ριμπάουντ και 8 συνεχόμενους πόντους από τον Νεμάνια Νέντοβιτς άλλαξε η κατάσταση (14-13, 6'). Το ρεκόρ του Σπανούλη σε ασίστ έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 4 πόντους, όμως η Μάλαγα απάντησε ξανά και με τον Ρέι ΜακΚάλουμ προηγήθηκε με 29-24 (13'). Οι αλλαγές του Γιάννη Σφαιρόπουλου δε βοήθησαν καθόλου ούτε σε επίθεση ούτε σε άμυνα. Οι Ισπανοί βρήκαν συνεχόμενα εύκολα καλάθια και βρέθηκαν στο +14 στο τέλος του ημιχρόνου.


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Στην άμυνα έκανε τη ζωή των αντιπάλων του δύσκολη και στην επίθεση με τα τρίποντα των Παπαπέτρου και Μάντζαρη μείωσε σε 51-47 (26΄). Η συνέχεια άνηκε στους Σπανούλη και Τιλί που πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 51-56 (29').
Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες είχαν ήδη βελτιώσει την άμυνα και την ψυχολογία τους και αυτή τη φορά οι Μπράουν, Ρόμπερτς, ΜακΛιν, Στρέλνιεκς και Ουίλτζερ απέδωσαν εξαιρετικά και διατήρησαν το προβάδισμα για την ομάδα τους (63-69, 36'). Η Μάλαγα αντέδρασε, ο Ολυμπιακός στην πίεση που του ασκήθηκε τα έκανε... μαντάρα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο επιπλέον πεντάλεπτο υπήρξε χορός πίσω από τα 6.75, ωστόσο δύο φορές ο Βαζίνσκι ισοφάρισε. Στο τέλος ο Όγκουστιν ευστόχησε από τη γωνία και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μάλαγα δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 67-74. Οι νικητές ήταν καλύτεροι σε δίποντα (57.5%-46.3%), σε ασίστ (23-19) και σε λάθη (4-13).
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ρέι ΜακΚάλουμ και Νεμάνια Νέντοβιτς δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ο Αμερικανός τελείωσε με 13 πόντους και 4 ασίστ ενώ ο Σέρβος με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπόμπι Μπράουν σε 13' είχε 2 πόντους με 1/5 σουτ αν και βοήθησε σε ριμπάουντ (2) και ασίστ (3).
ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Μάλαγα με 7-0 σερί έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο επιπλέον πεντάλεπτο με το σκορ ισόπαλο στους 82 πόντους ο Παπαπέτρου βρήκε εύστοχο τρίποντο, αλλά τον μιμήθηκε ο Βαζίνσκι. Στο τέλος ο «Πάπι» αστόχησε και ο Όγκουστιν με σουτ από τη γωνία έκρινε το αποτέλεσμα.
ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ανταμ Βαζίνσκι με τα 2/2 τρίποντα στην παράταση και ο Τζέιμς Όγκουστιν με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.
ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μάλαγα τα 7/27 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός τα λάθη στην πίεση τω αντιπάλων.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Τζέιμς Όγκουστιν από την ασίστ του Κάρλος Σουάρεθ στην δεύτερη περίοδο ενώ κέρδισε και φάουλ από τον Ιωάννη Παπαπέτρου.
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-33, 54-56, 74-74 (παρ.) 87-85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου