5


Translate

26 Απρ 2018

Παίζει τα... ρέστα του στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Πράξη τέταρτη στη σειρά ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό (20:00, Novasports 2HD) με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν πάση θυσία νίκη για την ισοφάριση και τους Λιθουανούς να έχουν ευκαιρία πρόκρισης στο Final Four.
Τα ρέστα του θα παίξει στην «Zalgirio Arena» ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (20:00).
Με τη σειρά στο 2-1 υπέρ της Ζαλγκίρις, έπειτα από το 80-60 της Τρίτης (24/4), οι Πειραιώτες χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη για να ισοφαρίσουν και να φέρουν τη σειρά σε Game 5 στο ΣΕΦ. Από την άλλη, όμως, οι Λιθουανοί έχουν... χρυσή ευκαιρία να προκριθούν στο Final Four για πρώτη φορά μετά το 1999.
Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν συμμετείχε στην χθεσινή (25/4) προπόνηση, αφού ένιωθε ενοχλήσεις και η συμμετοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη και θα κριθεί οριστικά λίγο πριν από το τζάμπολ. Σε χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε σφίξει τα δόντια για να συμμετάσχει στο Game 3. Από την πλευρά της, η Ζαλγκίρις δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Να σημειώσουμε πως έχει ανακοινωθεί sold-out.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε για την αναμέτρηση: «Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα την αντίπαλη άμυνα και να αποφύγουμε κάποια λάθη. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά την κούραση. Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμού που χάλασαν την αρμονία και τους ρόλους. Τώρα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να πάμε για τη νίκη».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Το σημαντικότερο στοιχείο σε μία σειρά είναι η θέληση που θα δείξεις. Σίγουρα υπάρχει τακτική, αλλά αυτή η ομάδα έχει δείξει και στο παρελθόν ότι η θέλησή της ήταν αρκετή για να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε πόσο πολύ θέλουμε να τραβήξουμε τη σειρά σε άλλο ένα παιχνίδι».  
Αναλυτικά η εικόνα της σειράς:
Game 1: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 78-87
Game 2: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 79-68
Game 3: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 80-60
Game 4: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 20:00/Novasports 2HD
Game 5 (αν χρειαστεί): Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις (1/5)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου