5


Translate

20 Ιουν 2018

Μουντιάλ 2018: Με ξεκάθαρα φαβορί οι τρεις αγώνες της ημέρας

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει το Μαρόκο, η Ουρουγουάη τη Σαουδική Αραβία και η Ισπανία το Ιράν
Με την αναμέτρηση Πορτογαλία-Μαρόκο ανοίγει (15:00) το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να ψάχνει τη νίκη με την οποία θα πλησιάσει στους «16» του Μουντιάλ 

Λίγες ημέρες μετά τη σημαντική ισοπαλία με την Ισπανία (3-3) και την τρομερή εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο που συνοδεύτηκε από τρία γκολ, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε πως θα παλέψει για να αγωνιστεί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μουντιάλ.
Απέναντί της σήμερα το Μαρόκο, το οποίο είχε νικήσει τους Πορτογάλους στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 στο Μεξικό.
Θα μπορέσουν οι Μαροκινοί να επαναλάβουν μία τέτοια επιτυχία, ή οι Πορτογάλοι θα επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις σε μία διοργάνωση που έχει πάρει τον χαρακτήρα των εκπλήξεων;
Η Πορτογαλία δεν έχει χάσει από μη ευρωπαϊκή ομάδα από το Μουντιάλ του 2002, όταν ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Βόρεια Κορέα. Από την πλευρά τους, τα «λιοντάρια του Ατλαντικού» έχουν κερδίσει μόνο σε δύο από τα 14 παιχνίδια που έχουν δώσει στο Μουντιάλ, με μία από αυτές να είναι η προαναφερόμενη.
Οι πιθανές ενδεκάδες
Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουιλιάμ, Ζοάο Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Αντρέ Σίλβα και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Μαρόκο: Ελ Καουΐ, Χακίμι, Σαΐς, Μπενάτια, Μεντίλ, Ελ Αχμάντι, Ζιγέχ, Μπουσουφά, Μπελχαντά, Αμραμπάτ και Μπουταΐμπ.
Διαιτητής: Τζόε Φλέτσερ (Καναδάς)
Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία (18:00)
Οι πρεμιέρες των Ουρουγουάη και Σαουδική Αραβία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Σήμερα τα παίζουν όλα για όλα οι μεν για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, οι δε για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την είσοδό τους στην επόμενη φάση.
Η Ουρουγουάη παρότι δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αίγυπτο, παραμένει το φαβορί και στην σημερινή αναμέτρηση (18:00, ΕΡΤ-1) με στόχο την είσοδο στους «16» της διοργάνωσης για 3 συνεχόμενη φορά. Οι Σαουδάραβες από την μεριά τους, θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο που κρατούν απέναντι σε νοτιοαμερικάνικες χώρες -σε δύο φιλικές αναμετρήσεις της ιστορίας τους.
Η 11αδα της Ουρουγουάης δεν αναμένεται να αλλάξει ιδιαίτερα από το πρώτο ματς και να απαρτίζεται από τους Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Βαρέλα, Μπετανκούρ, Νάντες, Βεσίνο, Ροντρίγκες, Καβάνι και Σουάρες.
Η μόνη αλλαγή στην βασική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας είναι στη θέση του τερματοφύλακα καθώς τη θέση του Αλ Μαγιούφ θα πάρει μάλλον ο Αλ Οβαΐς. Η υπόλοιπη σύνθεση θα απαρτίζεται από τους: Χουσάουι, Σαχράνι, Αλμπουραΐκ, Αλ Μπαρίκ, Οτίφ, Αλ Φαράζ, Αλ Σιρί, Αλ Γιασίμ, , Αλ Ντοσαρι, Αλ Μολάντ.
Ισπανία-Ιράν (21:00)
Το Ιράν έχει κατέβει… διαβασμένο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρότι αναμφίβολα στάθηκε τυχερό στη νίκη του απέναντι στο Μαρόκο, στο… πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός έκαναν ακριβώς αυτό που περίμενε από εκείνους. Έπαιξαν με πάθος!
Ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα της διοργάνωσης ότι μια ισοπαλία στο εναρκτήριο ματς δε θα ήταν αρκετή για το Ιράν, προκειμένου να περάσει από ένα τόσο απαιτητικό όμιλο. Με τους τρεις βαθμούς στο… σακούλι, είναι πλέον στην κορυφή του δεύτερου ομίλου και σφύζουν από αυτοπεποίθηση.
Στο μεταξύ, η Ισπανία έκανε ένα εξίσου εντυπωσιακό ξεκίνημα στο τουρνουά. Παρότι η ισοπαλία 3-3 με την Πορτογαλία πρόσφερε θέαμα αντάξιο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο απολογισμός του ενός μόνο πόντου κρίνεται… φτωχός για τους κατόχους του τίτλου του 2010.
Θα κάνει αλλαγές ο Φερνάντο Ιέρο στο σημερινό παιχνίδι; Αυτό είναι το μεγάλο «θέμα». Ίσως, όμως, να μην χρειαστεί... Πετυχαίνοντας δυο τέρματα, ο Ντιέγκο Κόστα έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της ομάδας, ενώ και οι συμπαίκτες του κυκλοφόρησαν τη μπάλα με την... καθιερωμένη τους άνεση στη μεσαία γραμμή.
Έχοντας κατακτήσει το μάξιμουμ στην πρεμιέρα, είναι ξεκάθαρο σε όλες τις προπονήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα, ότι οι Ασιάτες έχουν τη θέληση και την πεποίθηση που απαιτούνται για να φτάσουν στη φάση των νοκ άουτ.
Παρόλα αυτά, ο Κεϊρός θα χρειαστεί να ξαναφτιάξει την άμυνά του, έχοντας χάσει τον τραυματία Ρουζμπέχ Τσεσμί, σε μια αναμέτρηση όπου αν θέλει η ομάδα του να φύγει με κάτι, η σθεναρή άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Απομένει να δούμε πως θα σταματήσει την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου…
Την ίδια ώρα οι Ίβηρες θα μπουν στο ματς με την ψυχολογία τους «ανεβασμένη», αφού παρότι δεν κέρδισαν, έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στην Πορτογαλία. Φυσικά, θα πρέπει να είναι κι αυτοί προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο αγώνα, απέναντι στη μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει τρεις βαθμούς ως τώρα!
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Ντάνιελ Καρβαχάλ θα είναι υγιής και έτοιμος να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, ή αν τελικά ο Νάτσο Φερνάντες παραμείνει στο δεξί άκρο της άμυνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ειδικά μετά και την «πειστική» του εμφάνιση στον πρώτο αγώνα.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκανζί, Μονταζερί, Σοτζέι, Εζατολαχί, Χατζισαφί, Εμπραχίμι, Αμίρι, Αζμούν, Τζαχανμπάχς.
Ισπανία: Ντε Χέα, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Φερνάντεζ, Μπουσκέτς, Τιάγκο, Ινιέστα, Ίσκο, Σίλβα, Κόστα.
Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη) 
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου