5


Translate

21 Νοε 2018

Τίτλοι τέλους για την Τουρκία: H Ουάσινγκτον απέστειλε δυνάμεις από το Ιράκ στη βόρεια Συρία – Κοινό σχέδιο ΗΠΑ-YPG – Περικυκλωμένη η Άγκυρα

Περικυκλώνουν από παντού τον Ερντογάν και την Τουρκία οι ΗΠΑ, γεγονός που μας δείχνει πάρα πολλά για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα. 
Το Πεντάγωνο, έστειλε εσπευσμένα στρατεύματα από το Ιράκ στην βόρεια Συρία στα νότια της βάσης Tenef κοντά σε τμήμα των συνόρων με την Τουρκία.

Πηγές τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή αυτή μέσα σε 10 ημέρες έχει υπερβεί τους 500. 
Ο τοπικός σύμβουλος των Τούρκων στην περιοχή με το όνομα H. Abdullah Saleh, είπε ότι έχουμε ταυτόχρονες κινήσεις των ΗΠΑ και των Σύρων Κούρδων εφαρμόζοντας κατά γράμμα σχέδιο του Πενταγώνου, σύμφωνα και με τουρκικό δημοσίευμα.
Οι ΗΠΑ μπορεί να επικήρυξαν κάποιους Κούρδους ηγέτες του ΡΚΚ πριν μερικές ημέρες, αλλά τώρα έχουν αλλάξει ρότα σε σχέση με τους Τούρκους χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.
Στέλνουν συνεχώς επίλεκτα στρατεύματα στη διαδρομή Yarubiye / Ayn al-Arab, ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων που αποστέλλονται στην περιοχή αυτή είναι άνω των 500.
Το Πεντάγωνο έχει εδραιωθεί νότια της στρατιωτικής βάσης Tenef κοντά στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας με ενισχύσεις, ενώ πρόσφατα με πρόσχημα της καταπολέμηση του ISIS αποστάλθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών, τεθωρακισμένων και βαρέων οχημάτων σε ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι μιλούν για κοινό σχέδιο ΗΠΑ-YPG

Στην ίδια περιοχή οι Κούρδοι υπολογίζονται σε πάνω από 3 χιλιάδες, όλοι τους μπαρουτοκαπνισμένοι και έτοιμοι για όλα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό τους έχει μετακινηθεί στο μέτωπο στις βόρειες περιοχές λόγω του φόβου εισβολής των τουρκικών δυνάμεων.
«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη μία πλευρά επιδιώκουν την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών, από την άλλη στην ουσία υλοποιούν ένα βρώμικο σχέδιο με τους Σύρους Κούρδους οι οποίοι επεκτείνουν συνεχώς την δράση τους», αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν το σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους εντός Συρίας, της μελλοντικής ένωσης του με αυτό του Ιράκ, ενώ η συνέχεια του μενού περιλαμβάνει την ίδια την ΝΑ Τουρκία.
Για αυτό οι ΗΠΑ μετακινούν δυνάμεις με βαρέα όπλα, ενώ προμηθεύουν του Κούρδους της Συρίας με θωρακισμένα τζιπ, ΤΟΜΑ και αντιαρματικά συστήματα, με όλμους και τους εκπαιδεύουν συνεχώς. Αυτό και μόνο δείχνει τα σχέδια τους για την περιοχή.   
Σύμφωνα με το άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ απέστειλαν 90 φορτηγά με όπλα, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα (Τζιπ Hummer) στους Κούρδους του SDF/YPG στην βόρεια Συρία, προκαλώντας οργή στον Ερντογάν που χάνει συνεχώς την γη κάτω από τα πόδια του.
Την είδηση επιβεβαιώνει ο γνωστός Τούρκος αμυντικός αναλυτής και συγγραφέας Ali Özkök από τον λογαριασμό του στο twitter παρουσιάζοντας μάλιστα και πειστήρια του «εγκλήματος» των ΗΠΑ με φωτογραφία την οποία προφανώς του την προμήθευσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν υπάρχει εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα Τουρκία και ΗΠΑ, διότι πολύ η Ουάσιγκτον συνεχίζει να δημιουργεί τον νέο κουρδικό στρατό, ο οποίος θα υπερασπίζεται το μελλοντικό κράτος του Κουρδιστάν, κάτι στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η τουρκική ηγεσία.
Ταυτόχρονα οι Κούρδοι της Συρίας εξοπλίζονται με συνέχεια με αμερικανικά όπλα μαζί με τους συμπατριώτες τους στο Ιράκ, ενώ οι Κούρδοι του ΡΚΚ πολεμούν ανηλεώς τον τουρκικό στρατό εντός χώρας.
Όλα αυτά ενόψει της δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν, η δημιουργία του οποίου θα «τεμαχίσει» την σημερινή Τουρκία.
Είναι, λοιπόν, φυσικό και επόμενο ο Ερντογάν, να ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στην Α.Μεσόγειο όπου αν λάβει μερίδιο θα του δώσει μια οικονομική ανάσα, έστω και μακροπρόθεσμα, πολλών δις δολαρίων.
Για αυτό, σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές, η Τουρκία το επόμενο διάστημα είναι αποφασισμένη να κινηθεί με «ορμή” στην περιοχή μας και την Κύπρο, διότι αλλιώς χάνεται ως κράτος.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου