5


Translate

9 Ιαν 2019

«Τέλος» τα ψέματα στην Συρία: Ρωσικές δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων – Ούτε να το διανοηθούν για εισβολή οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σφραγίζεται» η Συμφωνία Ρωσίας-Κούρδων κατά της Τουρκίας και ανοίγει ο δρόμος για εξελίξεις στην γείτονα. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις περιπολίες στην περιοχή του Μανμπίτζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία να μην διανοηθεί
να εισβάλλει.
«Ξεκινήσαμε τις περιπολίες στις ζώνες ασφαλείας στην κατοικημένη περιοχή της Μανμπίτζ και στα περίχωρα της. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάσταση και τις μετακινήσεις των ένοπλων ομάδων», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας Γιουσούπ Μαμάτοφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρώτη περιπολία έγινε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας κοντά στην πόλη Μανμπίτζ. Οι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας διέσχισαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, περνώντας μέσα από τις πόλεις Μελμιράν, Ανζαμί, Ελανλί και Ελιμπαφάρ, ενώ περαιτέρω τα δρομολόγια τους θα αλλάζουν συστηματικά , δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Μαμάτοφ οι άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ενημερώνονται από τους ντόπιους κατοίκους για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και τα οποία έχουν παραμείνει από την περίοδο που τα εδάφη αυτά ήσαν υπό την κατοχή των ισλαμιστών που στήριζε και στηρίζει η Τουρκία.
Σημειώνεται πως μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την Συρία η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απευθύνθηκε στην Δαμασκό ζητώντας της να θέσει και πάλι υπό τον έλεγχο της τις περιοχές αυτές μεταξύ των οποίων και την περιοχή της Μανμπίτζ, και να προστατεύσουν τους Κούρδους από την τουρκική εισβολή.
Στα τέλη Δεκεμβρίου ο συριακός κυβερνητικός στρατός εισήλθε στο Μανμπίτζ .
Πλέον και η Ρωσία βρίσκεται εκεί, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία να μην εισβάλλει στις περιοχές των Κούρδων, όπως χθες σας ενημέρωσε το el.gr (διαβάστε ΕΔΩ)!
Πιο απλά Τραμπ και Πούτιν της Εθνικής Δεξιάς βάζουν ασπίδα στους Κούρδους, εις βάρος των τουρκικών συμφερόντων
Μείνετε συντονισμένοι!
.
πηγ .el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου