Τα ανυπότακτα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος τραγούδησαν το απαγορευμένο εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και αποθεώθηκαν από τους πολίτες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Το πάθος με το οποίο τραγούδησαν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών το «Μακεδονία Ξακουστή» ξεσήκωσε τον κόσμο,
που τραγούδησε μαζί τους και τους χειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη.
Τα «βατράχια» τραγούδησαν το απαγορευμένο εμβατήριο αμέσως μόλις πέρασαν από την εξέδρα των επισήμων.
Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος είχε λάβει εντολή να μην φωνάξουν συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, για την αποφυγή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων, όπως σημειωνόταν ρητώς στην διαταγή.
Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, λίγα 24ώρα πριν τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίσημο έγγραφο απαγόρευσε τα συνθήματα από τους άντρες της Μονάδας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, υπό το φόβο ότι θα ακουγόταν το «Μακεδονία Ξακουστή» ή άλλα παρόμοια…
Ειδικότερα, το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο Επιχειρήσεων, τον Ομαδάρχη τμήματος παρελάσεως, αλλά και όλα τα στελέχη «μετέχοντα στην παρέλαση», αναφέρει πως ο Αρχηγός «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παράλασης της 25ης Μαρτίου 2019».
«Μακεδονία Ξακουστή» στην επιβλητική παρέλαση των Ευζώνων
Το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» συνόδευσε και την παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα.
Επιβλητικοί οι Εύζωνες παρέλασαν υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των πολιτών που στέκονταν κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.
Το παιάνισμα του εμβατηρίου ακούστηκε και νωρίτερα την ώρα που η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έμπαινε στο χώρο της παρέλασης για να πάρει θέση πίσω από τον χώρο των επισήμων και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.
Οι πολίτες συνόδευσαν την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τραγουδώντας το «απαγορευμένο» εμβατήριο.
Το «Μακεδονία Ξακουστή» δεν ακούστηκε μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη τραγουδήθηκε στην μαθητική παρέλαση, αλλά ακόμη και μέσα στην εκκλησία μετά το πέρας της δοξολογίας.
πηγη in.gr