5


Translate

8 Μαρ 2019

Φεμινιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την Ημέρα της Γυναίκας

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχουν κλείσει, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από Χίλτον ενώ μποτιλιαρισμένοι υπάρχει και στους γύρω δρόμους. 
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος  την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες
συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια  με πλήθος πανό και φωνάζοντας συνθήματα, μεταξύ άλλων και κατά των έμφυλων διακρίσεων και των γυναικοκτονιών και κάνουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχουν κλείσει, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από Χίλτον ενώ μποτιλιαρισμένοι υπάρχει και στους γύρω δρόμους.
Οι φεμινιστικές οργανώσεις κάλεσαν τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες και όλες τις γυναίκες, να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις για ολόκληρη την σημερινή ημέρα στο πλαίσιο της πρώτης φεμινιστικής απεργίας στη χώρα.

Το μεσημέρι με το το σύνθημα «Δεν είναι γιορτή, είναι Απεργία» εκατοντάδες γυναίκες από σωματεία, φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ομοσπονδίες, του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, πραγματοποίησαν το συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 1.30 μ.μ. και πορεία προς την Βουλή, καθώς συμμετείχαν για πρώτη φορά στην φεμινιστική απεργία την οποία διοργάνωσε η πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου που συγκροτήθηκε για τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη.
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμα του Ελληνικού Δικτύου για κοινή δράση με εκατομμύρια άλλες σε όλο το πλανήτη ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν σε άλλες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Βόλο καθώς και σε πολλές χώρες του πλανήτη (παγκοσμίως το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες). Στην διάρκεια της συγκέντρωσης, οι γυναίκες με πολλά συνθήματα και πανό, εξέφρασαν την αξίωσή τους για ισομερή αντιμετώπιση με τους άνδρες, δήλωσαν ότι «παλεύουν, διεκδικούν, απεργούν», ενώ πολλές ομιλήτριες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μετατροπή αυτής της ημέρας σε απεργιακή κινητοποίηση, στην επιτυχία της οποίας συνέβαλλε η απόφαση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας (1-3 μμ) προκειμένου να διευκολυνθεί το γυναικείο κίνημα.
DSC_3833
DSC_3807
DSC_3778
DSC_3792_2.πηγη  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου