5


Translate

12 Ιουν 2019

Εθνική... τραγωδία

Ο στόχος επανόδου της Εθνικής σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, εν προκειμένω στο Euro 2020, μάλλον χάνεται.

Κακή η ελληνική ομάδα, έχασε 2-3 (54΄ Ζέκα, 87΄ Φορτούνης - 8΄ Καραπετιάν, 33΄ Γκαζαριάν, 74΄ Μπαρσεγκιάν) στο ΟΑΚΑ
από την Αρμενία γνωρίζοντας δεύτερη συνεχή εντός έδρας ήττα και «κατρακύλησε» στην τέταρτη θέση του 10ου ομίλου, παραμένοντας στους 4 βαθμούς. Ένας όμιλος που ξεκαθάρισε αρκετά, με την Ιταλία να κάνει το «4 στα 4» νικώντας 2-1 τη Βοσνία (με ανατροπή), τη Φινλανδία να περνά με 2-0 από το Λιχτενστάιν και να παραμένει δεύτερη (9β.), ενώ οι Αρμένιοι έφτασαν στους 6 βαθμούς και πέρασαν τρίτοι.

Στο 7’ η Ελλάδα φάνηκε για πρώτη φορά απειλητική με σουτ του Φορτούνη και κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, ωστόσο στο επόμενο λεπτό ήρθε το σοκ. Η άμυνα μας βρέθηκε εκτεθειμένη ψηλά κι «ανοικτή»,  ο Μπερσεγκιάν αφού έκλεψε στο χώρο του κέντρου, με πανέμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καραπετιάν, ο Βλαχοδήμος ολιγώρησε καθυστερώντας πολύ στην έξοδο, με αποτέλεσμα ο Αρμένιος επιθετικός να πλασάρει από δύσκολη γωνία για το 0-1.
Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της Αρμενίας απέναντι στην Ελλάδα, αφού στις τέσσερις προηγούμενες μεταξύ μας αναμετρήσεις δεν είχαμε δεχθεί γκολ.
Σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα δεν βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι της, οι όποιες προσπάθειες περισσότερο προέκυπταν από ατομικές ενέργειες παρά από συνεργασία –εάν εξαιρεθούν κάποια ανεβάσματα του Κούτρη από την αριστερή πλευρά- με τον Φορτούνη να προσπαθεί περισσότερο, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Κάπως έτσι, βάσει εικόνας στον αγωνιστικό χώρο, το πιο πιθανό ήταν να έρθει ένα δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, παρά η ισοφάριση, όπερ κι εγένετο στο 33’. Ο Χοβχανισιάν  κινήθηκε με άνεση στο κέντρο, τροφοδότησε τον Γκαζαριάν, ο οποίος  με περίφημη προσποίηση απέφυγε τον Παπασταθόπουλο, σημειώνοντας το 0-2.
Στο 37’ ο Σάμαρης με ωραία σέντρα βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Φορτούνη, ωστόσο ο Αϊραπετιάν είχε την απάντηση στην κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας ανέβασε τις γραμμές της αναγκαστικά, καθώς δεν υπήρχε άλλος δρόμος και κατάφερε να βρει το γκολ της μείωσης. Στο 53’ και σε φάση διαρκείας, ύστερα από προσπάθεια του Φορτούνη, ο Ζέκα με πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής, «έγραψε» το 1-2.
Στο 65’ ο Κουλούρης είχε ωραίο γυριστό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Αϊραπετιάν. Η Αρμενία από την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου είχε αρκετούς χώρους, από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα είχε προωθηθεί, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έκλεβε μπάλα, να γίνεται πολύ επικίνδυνη. Σε μια τέτοια φάση στο 74’ ήρθε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, χάρη σε ένα απίθανο σλάλομ του Μχιταριάν, ο οποίος έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπαρσεγκιάν, που πρώτα σημάδεψε το δοκάρι και μετά το βάθος της εστίας της ελληνικής ομάδας για το 1-3.
Στο 87’ ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας Κώστας Φορτούνης, με σπουδαία ατομική ενέργεια μείωσε σε 2-3, αφού πρώτα πέρασε 5 αντιπάλους, ωστόσο δεν ήταν αρκετό.
Στις καθυστερήσεις, οι δύο ομάδες έχασαν από μια σημαντική ευκαιρία, αφού οι…τακτικές πήγαν περίπατο, δίχως πάντως  να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Κρίστο Τόβερ 



Κίτρινες κάρτες: Πέλκας (19’), Ζέκα (73’), Παπασταθόπουλος (76’), Μασούρας (81΄) – Μκρτσιαν (29’)
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17’ Κώτσιρας), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (74’ Σιώπης), Φορτούνης, Μασούρας, Πέλκας (68’ Κολοβός), Κουλούρης.
Αρμενία: Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Χαρογιάν, Ισκανιάν,Χοβχανισιάν, Μκρτσιαν (55’ Χοβσεπιάν), Μχιταριάν, Μπαρσεγκιάν, Γκαζαριάν (83’ Αβετισιάν), Καραπετιάν (70’ Μπαμπαγιάν).

πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου