5


Translate

10 Ιουν 2019

Η αρχή του τέλους για Τσίπρα: Αναζητά σανίδα σωτηρίας σε «δωράκια» – Στον ΠτΔ το απόγευμα

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αποφάσισε να προσφύγει στις κάλπες μετά τη συντριβή με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον ΠτΔ στις 6:30 το απόγευμα, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 8 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς
πυλώνες του προγράμματος του ενόψει των εθνικών εκλογών 
 Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Δευτέρας  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 7 Ιουλίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, σηματοδοτείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Ο πρωθυπουργός προκειμένου να στηρίξει την απόφασή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αναμένεται να επικαλεσθεί ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη σταθεροποίησής της.
Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αποφάσισε να προσφύγει στις κάλπες μετά τη συντριβή με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον ΠτΔ στις 6:30 το απόγευμα, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 8 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του ενόψει των εθνικών εκλογών.
Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι όλες οι παροχές που ανακοίνωσε πριν τις ευρωεκλογές «κάηκαν» καθώς δεν εκτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να ανατρέψει το κλίμα ρίχνοντας το βάρος στην πολύπαθη μεσαία τάξη που «γονάτισε» οικονομικά την προηγούμενη τετραετία με υπέρογκους φόρους.
Ο κ. Τσίπρας ο οποίος μαζί με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν «τσιμπάει» με τα ψευτοδιλήμματα «πρόοδος ή συντήρηση», αναμένεται να υποσχεθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών και να προσελκύσει δυσαρεστημένους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη είναι πιθανό να αναφερθεί σε μία σειρά φοροελαφρύνσεων  στις οποίες θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα ενώ θα κάνει τον απολογισμό της κυβέρνησης φέρνοντας στο προσκήνιο όλα τα φιλολαϊκά μέτρα που ψήφισε, με μεγάλη καθυστέρηση, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού – όχι ωστόσο στα επίπεδα που έταζε πριν αναλάβει την πρωθυπουργία – στην «13η σύνταξη» όπως αρέσκονται να αποκαλούν το επίδομα προς τους συνταξιούχους τα κυβερνητικά στελέχη ενώ θα σταθεί στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 και την προσπάθεια ανάταξης της χώρας.
Ψάχνει «σωσίβιο» στις παροχές
Ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει τις βασικές πτυχές του προγράμματός του στον απόηχο των ρουσφετολογικών τροπολογιών που ήρθαν στη Βουλή αλλά και των αποκαλύψεις για τον τρόπο που ορισμένα κυβερνητικά στελέχη «τακτοποιούσαν» συγγενείς και φίλους. Θέμα που προκάλεσε την οργή του κόσμου ο οποίος παρακολουθούσε  μία καταρρέουσα κυβέρνηση της αριστεράς να χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους και να προσπαθεί στο παρά πέντε των εκλογών να «βολέψει» ημετέρους.
Ο πρωθυπουργός θέλοντας να αφήσει πίσω του το σάλο που προκάλεσαν οι ρουσφετολογικές τροπολογίες, θα επιχειρήσει να κλείσει και πάλι το… μάτι σε κοινωνικές ομάδες που σήκωσαν το βάρος του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα αναφερθεί στις διαφορές που έχει το δικό του πρόγραμμα με αυτό της ΝΔ.
Αναμένεται να μιλήσει για 500.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος τετραετίας, για μείωση φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, για προσέλκυση νέων επενδύσεων ενώ δεν αποκλείεται να υποσχεθεί και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχε χαθεί η επαφή των κυβερνητικών στελεχών με την κοινωνία, θα ζητήσει να βγουν όλοι στους δρόμους ώστε να ακούσουν τα παράπονα του κόσμου και να εξηγήσουν με ποιον τρόπο μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση σε περίπτωση που εμπιστευτούν μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για την κατεύθυνση που θα έχουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα, προανήγγειλε νέα  στοχευμένα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη, ενώ για τη νεολαία σημείωσε πως «αυτό που προέχει είναι η δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας».
 πηγη in.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου