5


Translate

12 Ιουν 2020

Ο σκελετός της «Μάστιγας του θεού»…


Το 1933, κοντά στις όχθες του ποταμού Μολδάβα στην Τσεχοσλοβακία, ανακαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό αρχαίο φέρετρο, περίτεχνα κατασκευασμένο από χαλκό, με χρυσές πλάκες στις τέσσερις γωνίες του.
Οι επιστήμονες που το εξέτασαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για φέρετρο,
το οποίο χρονολογούνταν γύρω στον 5ο αιώνα μ. Χ. Μάλιστα, ένας από τους ιστορικούς της επιστημονικής ομάδας αποφάνθηκε ότι τα όπλα που πλαισίωναν τον σημαντικό αυτό νεκρό, αλλά και ο τρόπος που ήταν τοποθετημένος ο σκελετός του, καταδείκνυαν ότι επρόκειτο για τον τρομερό Αττίλα. Η κεφαλή βρέθηκε στραμμένη προς την ανατολή, σύμφωνα με την παράδοση των Ούννων.
Ο Αττίλας ήταν βασιλιάς των Ούννων από το 434 έως τον θάνατό του, το 453. Ήταν ηγέτης της αυτοκρατορίας των Ούννων, μιας φυλετικής συνομοσπονδίας αποτελούμενης, μεταξύ άλλων, από Ούννους, Οστρογότθους και Αλανούς, στο έδαφος της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Κατά την διάρκεια της βασιλείας του, ήταν ένας από τους φοβερότερους εχθρούς της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Διέσχισε τον Δούναβη δύο φορές και λεηλάτησε τα Βαλκάνια, αλλά δεν ήταν σε θέση να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη.
Το φέρετρο του Αττίλα τοποθετήθηκε μέσα σ’ έναν ναό και πλήθος ανθρώπων τον επισκέπτονταν γεμάτοι περιέργεια, προκειμένου να δουν από κοντά τον σκελετό της «Μάστιγας του Θεού», όπως τον αποκαλούσαν οι σύγχρονοί του.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 24/08/1933…
 πηγη strangepress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου