5


Translate

21 Ιουν 2019

ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δεν το περιμένεις. Με τίποτα. Στο λένε και σκέπτεσαι ότι μου κάνουν πλάκα. Ένας τύπος κατ΄ευθείαν βγαλμένος από τη ναφθαλίνη, καμιά σχέση με την εποχή του, αληθινή μύγα μεσ' το γάλα, να κυκλοφορεί με... 
μοτοσυκλέτα. Και πριν καβαλήσει το σιδερικό φοράει το κράνος,
κι επειδή δεν τον αναγνωρίζουν νοιώθει ελεύθερο πουλί. Όχι αυτό που είναι, ο ανώτατος, ο υπέρτατος λειτουργός της δικαιοσύνης στον τόπο μας. Ο πρώην πρωθυπουργός, του 2012 λόγω του αξιώματος του, όχι γιατί έχει αμολύσει ένα κάρο παπαριές στα μικρόφωνα.
Παναγιώτης Πικραμμένος. Του δικαστικού σώματος. Σα να λες του ιερατείου, της Ιεράς Συνόδου. Τα χρόνια τα πολλά σε κάνουν ένα με το αντικείμενο επαγγέλματος σου. Από μακριά κάνει μπαμ ο εισαγγελέας που εσένα τον άγνωστο σε κοιτάζει λες και είσαι ένοχος. Το ίδιο ο μπάτσος, ο ταβερνιάρης, ο δημοσιογράφος, ο ταξιτζής, ο συγγραφέας, ο τραπεζίτης. Διαφορετική αύρα, άλλο ύφος, κινήσεις ξεχωριστές, που τις έχει διαμορφώσει ο χρόνος.
Στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ο Μητσοτάκης κατεβάζει στο γήπεδο τον 74χρονο Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος, λέει, από τότε που εκτελούσε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του ΣτΕ έβρισκε πάντα το χρόνο για τις τρεις αδυναμίες του. Το ψαροντούφεκο, τη μοτοσυκλέτα και την κλασική μουσική. Το τελευταίο το καταλαβαίνεις. Και ψαροντουφεκάς; Ο έμπειρος! Ο γνωρίζων μέχρι λεπτομέρειες τις βραχώδεις παραλίες της Μυκόνου, όπου βρίσκεται εξοχικό της οικογένειάς του.
Είπαμε. Δεν το περιμένεις ένας απρόσωπος, άοσμος, άγευστος, εντελώς ξενέρωτος τύπος, αιχμάλωτος του υψηλού πόστου στη δικαιοσύνη να έχει διασχίσει εκατοντάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων με τη Honda Enduro του. Και τον μανιώδη ψαροντουφεκά σύζυγο της να ακολουθεί υπομονετικά η γυναίκα του, με ένα βιβλίο στο χέρι, μέχρι ο Τάκης αναδυθεί και βγάλει την στολή του οπλισμένου βουτηχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου