5


Translate

3 Ιουν 2019

Βενιζέλος: Η κα Γεννηματά βοηθά προεκλογικά τη ΝΔ - «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ

Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο της παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε
την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ. Κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» κι ότι καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.
Προειδοποίησε πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου.
Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού.
πηγη marketnews.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου