5


Translate

3 Ιουν 2019

Δεν υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος τις αλλαγές Τσίπρα στην Δικαιοσύνη

Να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη εμφανίζεται διατεθειμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος δεν φέρεται διατεθειμένος να υπογράψει 
για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία των ανωτάτων δικαστικών.
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με παρόμοιο τρόπο είχε αντιδράσει και το 2016, όταν και τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πρόωρα επιλέξει ως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Ξένη Δημητρίου, πριν λήξει η θητεία της Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Τότε το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ενδέχεται και μέχρι τις 7 Ιουλίου και πάλι να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα από την εξαγγελία των εκλογών μέχρι την ημέρα των εκλογών, δεν πρέπει να υπάρχει καμία μεταβολή στο σύνολο του Δημοσίου, αλλά και για να μην θεωρηθεί πολιτική παρέμβαση ενάντια στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει να φτάσει στην Προεδρία το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο έως τη Δευτέρα.
πηγη crashonline.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου