5


Translate

22 Αυγ 2019

Κατέρρευσαν όλες τους οι θεωρίες…

Τα ίδια τους τα λόγια έχουν… 
βαρεθεί να τρώνε, οι δήθεν εξυγιαντές. 
Μία ακόμη καραμέλα, την οποία πιπίλαγαν εδώ και πολλά χρόνια, λιώνει μέσα στο ίδιο τους το στόμα και αποσυντίθεται, μαζί με τις θεωρίες ετών… 
Ένας από τους βασικούς άξονες, εκείνων που γύρισαν το ποδόσφαιρο σε εποχές…
μαύρες, με την χώρα να αναζητάει απεγνωσμένα βαθμούς, για να βγάζει εκπροσώπους στην Ευρώπη, με καλύτερη μοίρα, αλλά και… διέλυσαν την εθνική Ελλάδος, ήταν ότι δεν μπορούσαν να διακριθούν στην Ευρώπη, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν… μόνιμος πρωταθλητής.
Δεν είχαν, έλεγαν, τη δυνατότητα, ως δευτεραθλητές, ή τριταθλητές, να ενισχύσουν τις ομάδες τους. Να επενδύσουν σε αυτές και να μπορέσουν να ανεβάσουν το ίδιο το επίπεδό τους, τραβώντας, παράλληλα, μπροστά, το ελληνικό ποδόσφαιρο… Ενώ τώρα, εδώ και δύο χρόνια, που ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και αυτό έχει καταλήξει, έτσι όπως κατέληξε, εν πάση περιπτώσει, σε χέρια… κιτρινόμαυρα και ασπρόμαυρα, οι ομάδες τους… κεντούν στην Ευρώπη.
Η αεκ, με τα εκατομμύρια της συμμετοχής στην φάση των ομίλων του Champions League, πέρυσι, συγκέντρωσε… μηδέν βαθμούς. Έριξε το ποδόσφαιρο της χώρας ακόμη πιο χαμηλά, και σε βαθμολογικό επίπεδο, αλλά και με τις ντροπιαστικές εικόνες, στην εξέδρα και τις τιμωρίες, τις οποίες… ακόμα πληρώνει. Και μαζί και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όσο για τον πρεσποπρωταθλητή, ο οποίος έχει να λέει ότι έκανε… δύο σερί νταμπλ (με λογική… Λουτσέσκου πάντα!), αποκλείστηκε από το χωριό της Έστερσουντ και στον όμιλο του Europa League, πέρασαν από πάνω του, σχεδόν όλοι! Μία νίκη και τρεις ολόκληροι βαθμοί, ο λυπηρός απολογισμός του παοκ, την ώρα που ο Ολυμπιακός, στο Europa League, μάζευε βαθμούς και απέκλειε την… άσημη Μίλαν!
Οι ίδιες οι θεωρίες των εξυγιαντών καταρρέουν, μπροστά στα μάτια τους. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός, τις λιώνει, σαν… καραμέλες, που είναι. Δύο χρόνια ο Ολυμπιακός μακριά από το πρωτάθλημα και κάθε χρόνο εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος στην Ευρώπη! Επενδύει χρήματα, αγοράζει παίκτες, κάνει σωστούς δανεισμούς και τους εξαργυρώνει.
Και εκεί, όπου δεν υπάρχει εξυγίανση… λάμπει! Δεν χρειάζεται να είσαι εν ενεργεία πρωταθλητής, για να διακρίνεσαι στην Ευρώπη. Το απέδειξε και συνεχίζει να το αποδεικνύει, περίτρανα, ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Πέδρο Μαρτίνς, του Γκιλιέρμε, του Σεμέδο, του Φορτούνη, του Γκερέρο, του Τσιμίκα, του Λάζαρου, του Βαλμπουενά, του Ραντζέλοβιτς, του Σα… Να συνεχίσουμε…;
πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου