5


Translate

19 Σεπ 2019

Θρύλε ΜΟΝΟ ΕΣΥ!

 Δεν μπορεί να μην νοιώσεις περήφανος για αυτή την ομάδα. Για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε από το σοκ του 0-2 μέσα σε 4 λεπτά και με το τελικό 2-2 νοιώθει και αδικημένος
Συνηθισμένος τίτλος, «πολυφορεμένος». Μα, τόσο ουσιαστικός, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αυτό που συνέβη πριν λίγη ώρα στο Καραϊσκάκη
μπορεί να το πετύχει μόνο ο Ολυμπιακός!
Μόνο ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός του τεράστιου Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός του γίγαντα Σεμέδο, ο Ολυμπιακός του δαιμόνιου Ποντένσε, του ασταμάτητου Γκιγιέρμε, του έτοιμου Σα, του «εργαλείου» Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης που έστειλε το μήνυμα του το καλοκαίρι διαλύοντας κάθε αντίπαλο! Με τρεις εμφατικές προκρίσεις βρέθηκε στα «αστέρια», βρέθηκε εκεί που αξίζει να είναι, στους καλύτερους και φρόντισε με το «καλημέρα» να αποδείξει την αξία του.
Απέναντι στην φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, την πανίσχυρη Τότεναμ ο Ολυμπιακός μπόρεσε να αντέξει το σοκ του 0-2 μέσα σε 4 λεπτά και με ψυχραιμία, πιστός στο πλάνο να επιστρέψει! Να φτάσει στο 2-2 και να νοιώθει με το τελευταίο σφύριγμα, αδικημένος από το αποτέλεσμα!
Γιατί ναι μεν η Τότεναμ είχε την κατοχή όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος! Με δοκάρι στο 18΄, μια απίστευτη διπλή ευκαιρία, με εξαιρετικό διάβασμα από τον Μαρτίνς και «χτύπημα» στους ανοικτούς χώρους στους Άγγλους, ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι το 25 με το πόδι στο γκάζι!
Ένα λάθος του Μεριά έφερε το πέναλτι και το 0-1 με τον Κέιν. Με τις τελικές να είναι 8-1 έως εκείνη την στιγμή! Πρώτη τελική το πέναλτι για την Τότεναμ! Που στην δεύτερη τελική βρήκε το δεύτερο γκολ με τον Μόουρα. Και εκεί λες, έρχονται ζόρια. Ποια ελληνική ομάδα δεν θα… λύγιζε. Θα κατέρρεε; Όχι όμως ο Ολυμπιακός, όχι στο «καυτό» Καραισκάκη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο πλάνο του και δικαιώθηκε. Το τελικό 2-2 σε ένα ματς με 17-10 τις τελικές αφήνει πικρή γεύση!
Αλλά και μια τεράστια περηφάνια για αυτή την ομάδα. Μια ομάδα ικανή για τα πάντα! Μια ομάδα με τον Μαρινάκη να την πιστεύει όσο κανείς άλλος, να την στηρίζει στα δύσκολα, να επενδύει κόντρα σε όλα, ακόμη και την λογική, και να δικαιώνεται! Με τον Μαρτίνς δεύτερο χρόνο ήταν δεδομένο πως θα έρχονταν οι επιτυχίες. Στην Ευρώπη, θα συνεχίζονταν, στην Ελλάδα ακόμη και κόντρα στο «αρρωστημένο» περιβάλλον, το ίδιο. Αλλά εκεί έχουμε χρόνο.
Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος για 7ο συνεχόμενο Ευρωπαικό ματς. Με σοβαρές ομάδες, με κορυφαίους συλλόγους, όχι… Μπρατισλάβες!
Ο βαθμός αυτός του δίνει όραμα, του δίνει ελπίδα, του δίνει δύναμη για την συνέχεια και βεβαίως του δίνει ουσία. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση και η συνέχεια στο Γιουρόπα κάτι που σημαίνει πως παίρνει ένα μικρό προβάδισμα από τον Ερυθρό Αστέρα. Και συνάμα συνεχίζει να ονειρεύεται, ζωντανός για το καλύτερο.
Αυτό που πήρε όμως απόψε ο Ολυμπιακός με την ανατροπή του 0-2 σε 2-2 απέναντι στην Τότεναμ είναι παραπάνω από ένας βαθμός. Είναι μια (ακόμη) απόδειξη πως κάτι μεγάλο έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά! 
πηγη to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου