5


Translate

11 Οκτ 2019

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Πονηρό δεν είναι μόνον το μαύρο χρήμα. Δύο φορές πιο αμαρτωλό είναι το λευκό χρήμα, τα πακέτα που κυκλοφορούν «νόμιμα», αλλά παράτυπα, για σκοπούς απόλυτης διαπλοκής.
Κότα με χρυσά αυγά ήταν ο ΟΠΑΠ για τον πρωθυπουργό, όχι το κράτος.
Για πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα ακόμα υπεράνω του κράτους, δηλαδή των νόμων, των θεσμών, της κάθε δεδηλωμένης έννοιας δημοκρατίας είναι ο πρωθυπουργός. Ο οποίος ερήμην της Βουλής, της κυβέρνησης, του κόμματος του ήλεγχε προσωπικά το πρώτο μαγαζί της πιάτσας, τον ΟΠΑΠ. Προσωπικά, όπως το λέω.
Όλα αυτά μέχρι το 2013. Μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί η κρατική λοταρία ιδιωτικοποιήθηκε και οι νέοι ιδιοκτήτες, Νο 2 ο Μελισσανίδης, κλείσουν και τις χαραμάδες σε κάθε πρωθυπουργικό παρεμβατισμό. Το φαγοπότι έλαβεν τέλος, όσοι έτρωγαν απλά νοσταλγούν τις παλιές καλές μέρες.
Το 1991 «κρατικοποιείται» και στα χαρτιά, επί ΝΔ και Παλαιοκρασά υπουργού οικονομικών, ο ΟΠΑΠ, με συνέπεια να εξελιχθεί σε προβληματική ΔΕΚΟ και σχεδόν να μην καλύπτει τα έξοδά του. Επειδή γινόταν τρελή, σκανδαλώδης διασπάθιση χρήματος. Επί ΠΑΣΟΚ και Γιάννου Παπαντωνίου υπουργού ο ΟΠΑΠ γίνεται Α.Ε. και μπαίνει στο χρηματιστήριο, ενώ εξασφαλίζει το μονοπώλιο εντός και εκτός Ευρώπης μέχρι το 2020.
Μέχρι το 1995 ο ΟΠΑΠ δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό. Οι πρωθυπουργοί τον έχουν μόνο για να τσιμπολογούν και μέσω των «κουκουλοφόρων» διορισμένων μελών στη διοίκηση να μοιράζουν λεφτά όπου γουστάρουν. Νταηλίκι.
Ο επί Σημίτη γενικός κουμανταδόρος Κοσκινάς, ο παλιός πρωταθλητής κολύμβησης, εκσυγχρόνισε τον ΟΠΑΠ, τον οποίο από τότε ακριβώς «κατέλαβε» ο Κόκκαλης. Τον έκανε ''δικό του'' μαγαζί και τον πήγε υψηλά. Ήταν ένας ΟΠΑΠ «χειροκίνητος», τα δελτία τα... σάλιωναν, μέχρι να μπει η Intralot. Εποχή όπου ο κρατικός οργανισμός τζόγου παρήγαγε μονάχα ένα προϊόν, το «Προ-Πο».
Με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που έγινε το 2013, σα σήμερα 10 Οκτωβρίου, και χάρη του... μνημονίου, χάθηκε η μπάλα στις αρπαχτές. Στο ξέσκισμα που έκαναν υπουργοί και πρωθυπουργοί στα ταμεία του ΟΠΑΠ. ''Δώστε τόσα εκεί...'', χρήματα μοιραζόντουσαν με ανορθόδοξα κριτήρια και για σκοπούς ξένους με τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Σήμερα; Ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική επιχείρηση και το κράτος κονομάει από το στοίχημα περισσότερα(!!!) απ' όσα όταν ήταν κρατικός ή υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου