5


Translate

21 Οκτ 2019

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»: Η Νέα Ζηλανδία επιτρέπει στους ναύτες να φοράνε μακιγιάζ, ψεύτικες βλεφαρίδες & σκουλαρίκια

Σημεία των καιρών θα πει κάποιος αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό το πως έχουν αλλάξει τα ήθη παγκοσμίως και μάλλον όχι προς το καλύτερο.
Η Νέα Ζηλανδία προχωρά σε ορισμένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το προσωπικό του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού
της χώρας (Royal New Zealand Navy – RNZN) οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.
Η Νέα Ζηλανδία τάσσεται υπέρ της διαφορετικότητας και κατά των διακρίσεων εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι αποφασίστηκε ότι το ανδρικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορεί αν το επιθυμεί να φορά μακιγιάζ, ψεύτικες βλεφαρίδες, σκουλαρίκια και άλλα είδη περιποίησης ή καλλωπισμού.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αλλά και η βρετανική Daily Mail, το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό Νέας Ζηλανδίας γίνεται πιο ανεκτικό στις νέες τάσεις. και από το Νοέμβριο, το προσωπικό θα μπορεί να φορέσει μακιγιάζ , βερνίκι νυχιών, αρώματα, δαχτυλίδια και βαφές μαλλιών.
Μεταρρυθμίσεις στο ΠΝ της Νέας Ζηλανδίας
Ειδικότερα, το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας θα ενημερώσει σχετικά με τις οδηγίες περιποίησης και εμφάνισης για να καταστήσει το Σώμα πιο ανεκτικό στις νέες τάσεις.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, ο Αρχηγός του Ναυτικού, Υποναύαρχος David Proctor δήλωσε ότι:  «Αυτές οι τροποποιήσεις πρέπει να αντικατοπτρίζουν ότι το RNZN δεν κάνει διάκριση μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στελεχών όσον αφορά την προσωπική τους περιποίηση και εμφάνιση».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι : «Οι αλλαγές αυτές αντικατοπτρίζουν ότι η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι κρίσιμες για την επιτυχία μας ως οργανισμό, όπως και οι μοναδικές παραδόσεις και τα χαρακτηριστικά του RNZN».
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ  από την 1η Νοεμβρίου, δίνοντας σε όλο το προσωπικό του Ναυτικού το δικαίωμα να φορούν μακιγιάζ, απαλό βερνίκι νυχιών, ψεύτικες βλεφαρίδες και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια φυσικού χρώματος.
Επίσης, θα τους επιτραπεί επίσης να φορούν αρώματα ή κολόνιες, δακτυλίδια και να χρησιμοποιούν φυσικές βαφές μαλλιών, όμως από την άλλη το λεγόμενο «piercing», τα «υπερβολικά χτενίσματα» όπως οι μοϊκάνες και τα αξεσουάρ για τα μαλλιά εξακολουθούν να απαγορεύονται.
Ο Πρόκτορ δήλωσε ότι το Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας επικεντρώνεται στην καθαριότητα και την στρατιωτική εικόνα του προσωπικού, καθώς όπως σημείωσε, τα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί για να αποδείξουν μια ανεκτική αλλά και να διατηρήσουν μία επαγγελματική στρατιωτική εικόνα.
Ο Υποναύαρχος David Proctor σημείωσε ότι: «Το RNZN είναι μια σύγχρονη και επαγγελματική οργάνωση που αγκαλιάζει την ατομικότητα και την προσωπικότητα. Ωστόσο, είμαστε στρατιωτική οργάνωση και με αυτό έρχονται ορισμένες προσδοκίες για το προσωπικό μας όσον αφορά την ενδυμασία και την εμφάνιση».
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου