5


Translate

16 Οκτ 2019

Xάνει ο Ερντογάν & εκλιπαρεί τους Κούρδους: «Παραδώστε τα όπλα μέχρι το βράδυ»

Τελεσίγραφο ολίγων ωρών στους αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων να παραδώσουν όλα τα όπλα τους έως το βράδυ έστειλε από την Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


«Μέχρι το βράδυ όλοι οι ‘’τρομοκράτες’’ πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο Ερντογάν απέρριψε εκ νέου κάθε πρόταση για διαμεσολάβηση με τους Κούρδους. Πρόταση για διαμεσολάβηση είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ. «Η Δημοκρατία της Τουρκίας ποτέ στην ιστορία της δεν κάθισε στο τραπέζι με τρομοκρατικές ομάδες, δεν ψάχνουμε μεσολαβητή γι’ αυτό» σημείωσε.
Η Τουρκία ποτέ δεν διέπραξε σφαγή αμάχων στην ιστορία της και ποτέ δεν θα το κάνει, πρόσθεσε ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες» φωτογραφίες με νεκρούς αμάχους που δημοσιεύθηκαν από «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται υπέρ του ΡΚΚ».
Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν στοχεύει εκκλησίες, παρά τις βολές των ελεύθερων σκοπευτών από τους τρομοκράτες που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής δράσης» στη Βόρεια Συρία.

«Αν θέλετε να δει σφαγές αμάχων δείτε το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το  Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Βοσνία» είπε.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου