5


Translate

16 Οκτ 2019

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Το είπε ο Τσίπρας, ο γνωστός. ''Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία. Εύκολα λες ότι ο αρχηγός του κόμματος αμόλυσε μια μπαρούφα σκέτη. 
Τι, δηλαδή; 
Πως, δηλαδή, θα τον πάρουν στα χέρια τους τον σύριζα. Και άντε και τον πήραν, τι να τον κάνουν μετά; Θα παραμείνει βέβαια αρχηγός. πρόεδρος το λένε, ο ίδιος ο Τσίπρας, όμως το κόμμα θα 'ναι στα... χέρια των προοδευτικών πολιτών.
Και για να 'χουμε καλό ρώτημα. Ποιοι είναι οι... προοδευτικοί πολίτες; Αυτοί που ψηφίζουν αριστερά, που δεν είναι αριστερά; Αυτοί που ψηφίζουν... κεντροαριστερά που είναι δεξιά.
Η κουβέντα είναι σοβαρή. Λοιπόν. Είναι φασιστικά πράγματα αυτά να ξεχωρίζουν τους πολίτες ανάλογα με το που ρίχνουν τη ψήφο τους. Ή να μην θεωρούν δημοκρατικούς και προοδευτικούς εκείνους που ψηφίζουν το κόμμα που γουστάρουν. Σήμερα αυτό, αύριο το άλλο. Όποιο θαρρούν ότι είναι καλύτερο, λιγώτερο κακό.
Όσο για τον σύριζα. Δεν είναι δημοκρατικό κόμμα. Είναι κι αυτό αρχηγικό. Κανένα κόμμα δεν το κάνουν δημοκρατικό οι εκλογές. Επειδή συμμετέχει στις εκλογές και δεν παίρνει την εξουσία με πραξικόπημα. Γίνεται κυβέρνηση με ανώμαλες συνθήκες. Ούτε είναι δημοκρατικό το κόμμα επειδή κάνει εσωκομματικές εκλογές. Κάντε μας τη χάρη.
Δημοκρατικό κόμμα είναι εκείνο που πολιτεύεται σύμφωνα με τις αρχές του. Είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση. Μόνο δημοκρατικό δεν είναι το κόμμα που γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι όλα όσα αναφέρονται στα κιτάπια του.
  μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου