5


Translate

10 Νοε 2019

Στο... πι και φι και πάλι στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με δέκα παίκτες από το 67' λόγω αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου κέρδισε τον Ατρόμητο με 2-0 και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαν τις ευκαιρίες έμειναν… άσφαιροι. 
Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως, είχαν και την ουσία και μέσα σε 3 λεπτά (60-62') έκαναν το 2-0.
Η ενδεκάδα που κατέβασε ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη Μπάγερν. Νέα πρόσωπα οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μασούρας, Σουντανί και Ελ Αραμπί, ενώ εκτός έμειναν οι Μεριά, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο και Καμαρά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 4-2-3-1, αν και πολλές φορές ο Σουντανί έπαιζε δίπλα στον Αραμπί, δηλαδή σε διάταξη 4-4-2.
Ο Ατρόμητος κατέβηκε κι αυτός με 4-2-3-1, με σημαντικότερη την επιστροφή του Μέγερι κάτω από τα γκολπόστ αντί του Μανδά.
Οι ερυθρόλευκοι παρότι έφτασαν σε αρκετές τελικές στο πρώτο 45λεπτο δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους. Ο Μασούρας ήταν δραστήριος, ενώ ο Μπουχαλάκης προσπαθούσε να περάσει κάθετες πάσες. Οι σέντρες, όμως, που γίνονταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού εξουδετερώνονταν από τους υψηλούς στόπερ Γούτα - Ρισβάνη, ο Ελ Αραμπί αναγκαζόταν να τραβηχτεί αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα, ενώ οι ντρίμπλες και οι ενέργειες του Σουντανί δεν έφερναν αποτέλεσμα.
Στο 9′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ωραία συνεργασία του Μπουχαλάκη με τον Τσιμίκα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε με το αριστερό αλλά έδιωξε με το πόδι ο Μέγερι.
Η επόμενη φάση ήταν οκτώ λεπτά μετά. Ο Ελ Αραμπί έκανε με τη μία την μπαλιά για τον Μασούρα, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του με το δεξί και υπό την πίεση του Γκάλο ήταν κακό και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ.
Επίσης καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους ήταν και στο 35′. Εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε το πλασέ με τον Μέγερι να διώχνει.
Ο Ατρόμητος ήταν κλεισμένος στο μισό γήπεδο και η μοναδική φορά που απείλησε ουσιαστικά τον Σα ήταν στο 11', με την κεφαλιά του Γαρουφαλιά που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
Από εκεί και πέρα, με καλή ανασταλτική λειτουργία οι Περιστεριώτες κράτησαν το μηδέν στο 45λεπτο.
Ο Μαρτίνς συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στο β' ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, δυσκολεύονταν αισθητά να συνεργαστούν και να φτάσουν σε τελική άξια αναφοράς. Η πρώτη κίνηση του Πορτογάλου προπονητή ήταν να περάσει τον Λοβέρα στη θέση του Μασούρα. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά. 
Το πολυπόθητο τέρμα για τους γηπεδούχους ήρθε τελικά στο 60'. Ο Μπουχαλάκης πέρασε κάθετη πάσα στον Ποντένσε, αυτός σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Γούτα και πήγε στη δεξιά γωνία του Μέγερι (1-0).
Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί γύρισε από αριστερά στον Σουντανί και αυτός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ούγγρο γκολκίπερ. Δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο, ενώ στο 64' παραλίγο να σημειωθεί και τρίτο τέρμα, όταν από ωραία ενέργεια και σέντρα του Τσιμίκα, το σουτ του Σουντανί πέρασε ελάχιστα άουτ, αφού πρώτα κόντραρε.
Πάνω που ο Ολυμιακός έδειξε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι αναγκάστηκε να παίξει από το 67' με δέκα παίκτες. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γκρέμισε τον Νταβιώτη και αποβλήθηκε. Ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τον Ελ Αραμπί και έβαλε στη θέση του τον Μεριά, αφού οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να κάνουν διαχείριση για να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν το τρίποντο.
Ο Ατρόμητος, πάντως, αποδείχθηκε ακίνδυνος επιθετικά παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Είναι ενδεικτικό ότι στο 85' η κατοχή μπάλας ήταν 70-30 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ο Σουντανί πήγε να βάλει φανταστικό γκολ στο 77' αλλά αστόχησε, ενώ ο Ποντένσε συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα από δεξιά.
Έτσι φτάσαμε στη λήξη του ματς  που βρήκε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Σουντανί (80′ Γκερέρο), Μασούρας (56′ Λοβέρα), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (70′ Μεριά).
Ατρόμητος (Γ. Αναστασίου): Μέγερι, Κατράνης, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο, Χαρίσης, Γαρουφαλιάς, Νταβιώτης (69′ Νάτσος), Ταλόχα (76′ Ενσικουλού), Μανούσος (82′ Ρόσα), Γιακουμάκης.
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου