5


Translate

1 Δεκ 2019

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το απόλυτο ντέρμπι με στόχο την κορυφή

Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Super League 1 τίθενται αντιμέτωπες σήμερα το βράδυ (19:30, Novasports 1) – Αμφότεροι αήττητοι και ισόβαθμοι στην κορυφή επιζητούν τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» - H προϊστορία, τα σχέδια των προπονητών και οι πιθανές συνθέσεις



Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι και η φετινή μάχη του τίτλου, θα ήταν υπόθεση Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και σχετικά νωρίς δικαιώθηκαν.

Ερυθρόλευκοι και ασπρόμαυροι είναι στην κορυφή, όντας οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκονται στο +8 (με παιχνίδι λιγότερο) από την 3η θέση (είναι ο ΟΦΗ από χθες μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ) και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ομάδα να τους κοντράρει τη δεδομένη χρονική στιγμή.


Κι όσο κι αν σήμερα δεν κρίνεται ο τίτλος, καθώς λόγω των πλέι οφ οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες τουλάχιστον άλλες τρεις φορές ως το τέλος της σεζόν, το αποτέλεσμα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία δύσκολη εβδομάδα καθώς προηγήθηκε η αναπάντεχη ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη που του στέρησε το δικαίωμα να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ως πρωτοπόρος, αλλά και η ήττα με ανατροπή από την Τότεναμ στο Λονδίνο για το Champions League.


Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν δεν έχει κερδίσει κανένα από τα ντέρμπι που έχει δώσει (εντός έδρας ισοπαλίες με 2-2 κόντρα σε Άρη, Παναθηναϊκό όπου ισοφάρισε στα… χασομέρια των καθυστερήσεων και εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ).

Εκτός της δεδομένης βαθμολογικής σημασίας που έχει λοιπόν ο σημερινός αγώνας, το αποτέλεσμα είναι σημαντικό και για τη ψυχολογία των δύο μονομάχων με τον Ολυμπιακό να θέλει και τη ρεβάνς για τις περσινές δύο ήττες που καθόρισαν εν πολλοίς την εξέλιξη του πρωταθλήματος…

 
Μαρτίνς: «Παίζουμε μόνο για τη νίκη»

Ο Πέδρο Μαρτίνς σ’ αυτούς τους 18 μήνες που είναι στην Ελλάδα, έχει κερδίσει έστω από μία φορά τις υπόλοιπες ομάδες της Super League 1, εκτός από μία. Τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει κερδίσει ποτέ ούτε τον σημερινό αντίπαλο του Άμπελ Φερέιρα ο οποίος έχει βγει νικητής και στα δύο ματς που είχαν βρεθεί αντίπαλοι στην πατρίδα τους.


«Οι παίκτες έχουν σημασία και όχι οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν και πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες και όχι οι προπονητές...», ήταν το σχόλιο του για τη μάχη των πάγκων για να συμπληρώσει με αποφασιστικότητα:

«Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί γιατί θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό μας δίνει έξτρα δύναμη. Γνωρίζουμε τη σημασία που έχει το ντέρμπι για όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Παίζουμε για τη νίκη και μόνο».

Ο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Μεριά κι έτσι είναι σίγουρο ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα παίξει στο πλευρό του Σεμέδο, ενώ το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Μασούρας ή ο Σουντανί.

 Φερέιρα: «Τέτοια παιχνίδια σε σημαδεύουν»

Ο Άμπελ Φερέιρα από την πλευρά του θα βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα και όπως παραδέχθηκε: «Ακούω να μιλάνε για αυτό εδώ και χρόνια και θέλω να βρεθώ μαζί με την ομάδα μου στην ευχάριστη θέση να το ζήσω.

Πρόκειται για παιχνίδια που σε σημαδεύουν. Αποτελούν πρόκληση και θέλω να ζήσω αυτή τη στιγμή με τους παίκτες μου».

Ενώ όπως κι ο Μαρτίνς συμπλήρωσε: «Ξέρουμε τι θέλουμε, να κερδίσουμε. Θέλουμε φέτος να κρατήσουμε τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το παιχνίδι έχει άλλο βάρος κι άλλη σημασία για πολλούς, αλλά για εμάς η επιθυμία και ο στόχος είναι ανεξάρτητα που παίζουμε ή ποιον θέλουμε να κερδίσουμε».

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς μόνο οι σοβαρά τραυματίες Ζαμπά, Βέρνμπλουμ είναι εκτός αποστολής με τον Φερέιρα να έχει το δίλημμα για τον ποιον από τους Βιεϊρίνια, Καντουρί θα χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Τα αήττητα σερί

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στον Πειραιά έχοντας να επιδείξει ένα απίστευτο σερί καθώς παραμένει αήττητος μετά από 46 ματς (από τον Μάρτιο του 2018 όταν και έχει χάσει με 3-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα), με το σχετικό ρεκόρ να το έχει ο σημερινός του αντίπαλος που είχε μείνει αήττητος για 58 αναμετρήσεις.

Την ίδια ώρα όμως ο Ολυμπιακός μετρά 15 σερί νίκες καθώς είχε την τελευταία του απώλεια πριν από ένα χρόνο (11/11/2018) όταν παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΟ, ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα του σημειώθηκε στις 30/9/2018 όταν έχασε από τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο η παράδοση είναι γενικά συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού καθώς σε 61 αγώνες με γηπεδούχους τους ερυθρόλευκους οι Πειραιώτες μετρούν 44 νίκες, ο ΠΑΟΚ 10 και μόλις 7 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε. Βλαμπουενά, Ποντένσε, Μασούρας (Σουντανί), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί (Βιεϊρίνια), Σφιντέρσκι
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου