5


Translate

2 Ιαν 2020

Εντός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε για τον Ολυμπιακό στην ιστορική βραδιά του Σπανούλη

Την ήττα με 96-87 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, σε μία βραδιά που ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.

Σχόλιο 1ου δεκαλέπτου:
Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παρκέ και με τρίποντο του Τσέρι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 8-2.
Η ομάδα του Κεμζούρα συνέχισε να έχει το προβάδισμα, κάνοντας το 14-10 με γκολ-φάουλ του Πρίντεζη απέναντι στη Φενέρ, που είχε καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ με τα τρίποντα των Ντε Κολό και Κάλινιτς.
Στη συνέχεια πάντως οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι κάποιες λάθος επιθετικές προσπάθειες των ερυθρόλευκων, και επιδεικνύοντας μεγάλη ευστοχία από τα 6,75μ. κατάφεραν να προηγηθούν 22-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, χάρη σε δύο εύστοχα τρίποντα του Σλούκα, με το δεύτερο να σημειώνεται με buzzer beater από τον Έλληνα διεθνή άσο σχεδόν από την άλλη πλευρά του γηπέδου.

Σχόλιο 2ου δεκαλέπτου:
Στο Β' δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι», ενώ θα έπρεπε να σφίξουν την άμυνά τους, παρουσιάστηκαν ακόμη χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα. Έτσι έδωσαν αρκετά ελεύθερα σουτ στους φιλοξενούμενους και το πλήρωσαν καθώς οι τελευταίοι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου.
Στο ξεκίνημα της περιόδου ο Μαχμούτογλου ευστόχησε από τα 6,75μ. δίνοντας προβάδισμα εννέα πόντων στην ομάδα του, ενώ στη συνέχεια οι Πειραιώτες, με αιχμή του δόρατος τον Ριντ, προσπάθησαν και κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά, μειώνοντας σε 34-38.
Εντούτοις ο Ντε Κολό με δύο εύστοχα τρίποντα απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που έπαιζαν άμυνα με τα... μάτια, εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 (36-46) για τη Φενέρ, η οποία τελικά πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα 12 πόντων (40-52) και ποσοστά 10/14 τρίποντα!
Σχόλιο 3ου δεκαλέπτου
Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στην έναρξη της τρίτης περιόδου, με τους Ντε Κολό και Ντατόμε να συνεχίσουν το ρεσιτάλ τους από τα 6,75μ. δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να προηγηθούν ακόμη και με 19 πόντους (42-61).
Σε εκείνο το σημείο του ματς ο Πρίντεζης με εύστοχο τρίποντο έδωσε ανάσα στους Πειραιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και, τρέχοντας επιμέρους σκορ 14-2, μείωσαν σε 55-63, χάρη σε ακόμη μία εύστοχη προσπάθεια του υπαρχηγού τους από τα 6,75μ.
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι», παρουσίασαν βελτίωση στην άμυνα και, χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο, μείωσαν στους τέσσερις πόντους (61-65), με τη συνέχεια όμως να μην είναι ανάλογη για τους γηπεδούχους.
Κι αυτό γιατί στο τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι, με τους Ντε Κολό και Ντατόμε να πετυχαίνουν ακόμη δύο τρίποντα, έτρεξαν ένα σερί 9-0 και, εκτοξεύοντας εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή, προηγήθηκαν με 74-61 στο 30'΄.
Tα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 61-74, 87-96
Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Σπανούλης
Στο αποψινό ματς ο Βασίλης Σπανούλης έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός του Ολυμπιακού θέλει 10 πόντους απέναντι στους Τούρκους, προκειμένου να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152 πόντους) και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.
 πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου