5


Translate

3 Ιαν 2020

Το γράμμα που έστειλε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης «από την κόλαση»

 Το πιο διάσημο γράμμα του πιο διάσημου δολοφόνου όλων εποχών
Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ο πιο διάσημος μανιακός δολοφόνος όλων των εποχών. Ακόμα και σήμερα, κι ας έδρασε πριν από 130 χρόνια. Κι αυτό οφείλεται περισσότερο σε δυο πράγματα:
στον τρόπο που σκότωνε τα θύματα του και στο ότι η ταυτότητά του παραμένει κρυφή μέχρι σήμερα. Υπήρξαν ιστορικά μανιακοί δολοφόνοι που είχαν πενταπλάσια θύματα. Κι όμως οι 5 ιερόδουλες που σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έφταναν για να κατασκευάσουν έναν ανεξιχνίαστο μύθο, για τον οποίον έχουν χυθεί τόνοι μελάνης.
Τον Αύγουστο του 1888, η κατάσταση στο Λονδίνο και γενικότερα στην Αγγλία δεν ήταν από τις καλύτερες. Επικρατούσε φτώχεια και η πόλη είχε αρχίσει να δέχεται τα πρώτα κύματα μεταναστών. Το ανατολικό Λονδίνο ήταν πάντα φτωχότερο. Και η συνοικία του Whitechapel, βόρεια του Τάμεση και όχι ιδιαίτερα μακριά από το Σίτι, ήταν μια συνοικία φτωχή, όπου οι γυναίκες από μικρή ηλικία (όπως σε πολλές συνοικίες του Λονδίνου) αναγκάζονταν να στραφούν στην ποpνεία.
Η κακομεταχείρηση τους ήταν καθημερινή. Και αν χάνονταν ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί η εμφάνιση του φόβου και του τρόμου του Whitechapel. Μια σκοτεινής φιγούρας που παρέμεινε για πάντα σκοτεινή. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε επιλέξει τα θύματά του. Αυτά ήταν πόpνες, όλες ξανθές, τις οποίες σκότωσε σε ένα διάστημα 3 μηνών. Μετά εξαφανίστηκε…

Ο άνθρωπος αυτός είχε σίγουρα ιατρικές γνώσεις. Αυτό έστρεψε σε κάποια συγκεκριμένα άτομα την έρευνα. Που όμως αποδείχτηκε άκαρπη. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι ανακρίθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Ο Τζακ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και σε μια επίδειξη αυτοπεπόιθησης, έστελνε γράμματα στην Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίες έδειχναν έναν άνθρωπο που ήταν μορφωμένος και μάλιστα ήξερε να γράφει καλά.
Το «γράμμα από την κόλαση» έφτασε στο αστυνομικό τμήμα του Whitechapel. Απευθυνόταν στον George Lusk, τον επικεφαλής της ασφάλειας της περιοχής, γι’ αυτό ονομάζεται και «γράμμα του Lusk». Δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα γράμματα. Ήταν εξαιρετικά ωμό στην γραφή του. Όμως το πιο ωμό βρισκόταν μέσα στο κουτί που το συνόδευε. Ήταν ένα νεφρό που είχε διατηρηθεί στην αιθανόλη. Το πιο πιθανό ήταν πως ανήκε στην Κάθριν Ήντοους, το τέταρτο θύμα του. Αυτό που ανατρίχιασε ακόμα περισσότερο όσους το διάβασαν, ήταν ο ισχυρισμός πως το άλλο νεφρό το τηγάνισε και το έφαγε!
Η επιστολή έμεινε στην ιστορία. Η ταινία «From Hell» με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, πήρε το όνομα της από την εισαγωγή αυτής της επιστολής. Μόνο που ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη δεν οδήγησε στην σύλληψη του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Και ο μύθος μεγαλώνει…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου