5


Translate

20 Φεβ 2020

Στο έλεος του Θεού τα νησιά από τους μετανάστες- Στο Βερολίνο Μηταράκης - Κουμουτσάκος

Την ώρα που η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι έκρυθμη και οι ροές μεταναστών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό η κυβέρνηση επιζητεί τη στήριξη της Ευρώπης για να αντιμετωπισει το μείζον αυτό εθνικό θέμα.
Στο Βερολίνο μεταβαίνουν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,

Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή από χθες στις 07.00 ως σήμερα την ίδια ώρα σε περιστατικά έρευνας – διάσωσης εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες – μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο (σε δυο περιστατικά) και 35 στη Κω.
Επίσης βρέθηκαν σε ακτές 43 πρόσφυγες – μετανάστες στη Λέσβο, 33 στη Χίο και 46 στη Σάμο.
Την ίδια στιγμή, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει για τις κλειστές δομές στα νησιά. Το φιτίλι στη νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου «άναψε» η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τη προσεχή Δευτέρα πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά.
Για άλλη μια φορά οι τοπικές Αρχές των νησιών βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς, όπως φαίνεται, δεν είχαν εικόνα για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, ελπίζοντας μάλιστα πως θα προηγηθεί διάλογος με την κυβέρνηση, μετά και την ανακοίνωση του «φρένου» των επιτάξεων χώρων.
πηγη iellada.gr
μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου