5


Translate

13 Μαρ 2020

Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1: Παλικάρι, αλλά και άτυχος

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Γουλβς σε ένα ματς που έγινε σε άδειο γήπεδο λόγω του κορονοϊού, ενώ έπαιζε και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σεμέδο. 
Οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί μόνο τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα δεν ευνοούσαν. Ο φόβος από την εξάπλωση του κορονοϊού έχει κυριεύσει όλο τον πλανήτη και το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς έγινε χωρίς κόσμο
στις κερκίδες και στη σκιά των εξελίξεων από τον ιό. Οι Πειραιώτες με όλες τις συνθήκες να είναι εις βάρος τους κατάφεραν και έμειναν στο 1-1 με τη Γουλβς. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ καλύτερα από τους Άγγλους έμεινε με δέκα παίκτες από το 28’. Το 1-1 δίνει προβάδισμα στους Άγγλους, αλλά κρατάει ζωντανό και τον Ολυμπιακό.
Δεν είχε καμία έκπληξη
Χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ένα ήταν άλλωστε το δίλλημα του και αυτό είχε να κάνει με το αν θα βάλει τον Μασούρα ή τον Ραντζέλοβιτς. Τελικά ο 49χρονος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει με τον Έλληνα άσο προκειμένου να βοηθάει και τον Τσιμίκα στο μαρκάρισμα του Τραορέ. Λογική η σκέψη του προπονητή του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο Νούνο Εσπίριτο ξεκίνησε με όλα του τα βαριά όπλα και επίσης δεν είχε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα.
Τη Γουλβς σαφώς και την ευνοούσε το άδειο γήπεδο, όμως, μπήκε στο ματς πολύ καλά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κοντά τις γραμμές τους και παίζοντας πολύ σωστά στο χώρο κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας με τη Γουλβς να περιμένει στο μισό γήπεδο και να κλείνει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρουί Πατρίσιο. Πιο πολύ θύμιζε ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος παρά ένα ευρωπαϊκό ματς. Πλήρης έλεγχος από την ομάδα του Πειραιά που είχε σε καλή βραδιά τους τρεις χαφ, ενώ ο Τσιμίκας τα πήγαινε περίφημα με το μαρκάρισμα του Τραορέ.
Τον... κρέμασε ο Σεμέδο
Ο Ολυμπιακός είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά γνώριζε πως η Γουλβς χρησιμοποιεί κιόλας μία τακτική τέτοιου είδους. Δηλαδή συνηθίζει να δίνει την κατοχή στον αντίπαλο για να βγει στην κόντρα. Με τον τρόπο που έπαιζαν οι Πειραιώτες δεν τους επέτρεπαν να το κάνουν. Στο 24’ έφτιαξαν μία καλή φάση με τον Μασούρα να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο Ελ Αραμπί ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Και ενώ όλα ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού ο Σεμέδο στο 28’ ανέτρεψε τον Ζότα που βγήκε στην κόντρα και σωστά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Πορτογάλος στόπερ του Ολυμπιακού πήγε πολύ άτσαλα πάνω στον αντίπαλο του και χωρίς να έχει στο μυαλό του να του κλείσει το χώρο. Το ματς άλλαξε για μερικά λεπτά με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν από την άμυνα τους και να επιχειρούν επιθέσεις θέλοντας να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Γρήγορα ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τα πατήματα του με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του Μασούρα. Η Γουλβς απείλησε στο 43’ με σουτ του Τραορέ έξω από την περιοχή έπειτα από λάθος του Μπα. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε στο πρώτο μέρος χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη φάση.
Το σημείο που... χτυπάει ο Ολυμπιακός
Στην επανάληψη ο Νούνο Εσπίριτο αποφάσισε να ρισκάρει, αφού η ομάδα του είχε το πλεονέκτημα να παίζει με παίκτη παραπάνω. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Γουλβς έριξε στο παιχνίδι τον Πέδρο Νέτο και έβγαλε τον Ντόχερτι για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έδειχνε ανεπηρέαστος από το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο και παρέμενε αφοσιωμένος στο πλάνο του. Έτσι στο 54’ ο Καμαρά που συνεχίζει να είναι κλειδί για τον Ολυμπιακό πέρασε μία μαγική μπαλιά στον Γκιγιέρμε, αυτός τσίμπησε ωραία τη μπάλα, γύρισε στον Ελ Αραμπί κι εκείνος έβαλε το πιο εύκολο της σεζόν. Ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε με όλες τις συνθήκες να είναι εναντίον του τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ σε ένα χρονικό σημείο που συνηθίζει να σκοράρει.
Τυχερό γκολ
Το γκολ του Ελ Αραμπί σόκαρε τη Γουλβς, η οποία ωστόσο προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Ο Ζότα που ήταν ό,τι καλύτερο για τους Άγγλους σε αυτό το ματς στο 59’ πέρασε μία εξαιρετική μπαλιά στον Χιμένες, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρε τον νίκησε. Ο ίδιος παίκτης, ωστόσο ήταν που στο 67’ κέρδισε φάουλ από τον Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή. Ο Νέτο ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα. Με έναν τυχερό τρόπο η Γουλβς που ήταν ακίνδυνη κατάφερε να βρει ένα γκολ από το πουθενά. Μετά το γκολ οι Άγγλοι πήραν τα πάνω τους και ψυχολογικά, βγήκαν να πιέσουν και ο Ολυμπιακός εκείνο που επιχείρησε ήταν να προστατέψει το 1-1. Το κατάφερε αυτό η ομάδα του Πειραιά και θα παίξει την πρόκριση στην Αγγλία εκεί που θα πρέπει να βρει γκολ για να περάσει.
Μικρογραφία
Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Σκόρερ: 54’ Ελ Αραμπί, 67’ Πέδρο Νέτο
Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: 8’ Ντόχερτι, 38’ Κόαντι
Κόκκινη: 28’ Σεμέδο
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (84’ Γκασπάρ), Μασούρας (34’ Σισέ), Ελ Αραμπί (74’ Φορτούνης)
Γουλβς: Ρούι Πατρίσιο, Ντόχερτι (46’ Πέδρο Νέτο), Νέβες, Χιμένεθ, Μπολί, Κόαντι, Ζότα, Σάις, Μουτίνιο (85’ Ντεντόκερ), Βινάγκρε (79’ Ποντένσε), Τραορέ.
πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου