5


Translate

12 Μαρ 2020

Στήνουν πολεμικό επεισόδιο οι Τούρκοι: Ειδική επιχείρηση για παρεμπόδιση των ελληνικών δυνάμεων

Οι Τούρκοι κομάντος βρίσκονται στον ποταμό Έβρο παρακολουθώντας τα σύνορα με τις θερμικές κάμερες με σκοπό να εντοπίσουν τις θέσεις των Ελλήνων στρατιωτών.
“Ειδικοί κομάντος μας εμπόδισαν τους Έλληνες στρατιώτες να απομακρύνουν τους μετανάστες που ήταν σε βάρκες στον ποταμό Έβρο, ανιχνεύοντάς τους με θερμικές κάμερες τη νύχτα.Οι τουρκικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, περιπολούν με την χρήση λέμβων Zontiak σε ομάδες των 3 και επιτελούν με επιτυχία τα καθήκοντά τους με το χέρι τους στην  σκανδάλη έτοιμοι για πιθανή επέμβαση. Οι κομάντος περιπολούν μαζί με τους στρατιώτες της 54ης Ταξιαρχίας Πεζικού στα σύνορα, παρεμποδίζοντας την επιστροφή των μεταναστών από την Ελλάδα”, γράφει ο τουρκικός τύπος.
Ο τρόπος που ενεργούν οι Τούρκοι θα προκαλέσει πολύ πιθανόν ακόμα και επεισόδιο στον Έβρο, μιας και οι Τούρκοι προσπαθούν με το έτσι θέλω να προωθήσουν μετανάστες στην ελληνική πλευρά, ακόμη και με την χρήση πυρών, τα οποία ήδη ακούγονται εδώ και δύο βράδια.
Η ελληνική αστυνομία είναι σε εγρήγορση για ενδεχόμενη μαζική ώθηση από τους μετανάστες χωρίς έγγραφα, τους οποίους βοηθά η Τουρκία στα χερσαία σύνορα, μετά την αποτυχία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτύχει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Την ίδια περίοδο προκαλεί συνεχώς ο Ερντογάν, ο οποίος εκτός όλων των άλλων έχει να αντιμετωπίσει και την κρίση του Κορωνοϊού στην χώρα μαζί με τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, για αυτό επιζητά “νίκες” και κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.
“Περίπου 150.000 μετανάστες έφυγαν για την Ελλάδα μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
"Έχουμε συντηρήσει μετανάστες εδώ και 9 χρόνια και τώρα θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, πάντα έλεγα ότι αν δεν πάρετε το φορτίο από πάνω μας θα ανοίξουμε τα σύνορα και νόμιζαν  ότι αστειεύομαι. Οι φιλοξενούμενοι μας αποχωρούν, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους σταματήσουμε, περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν φύγει για την Ελλάδα", δήλωσε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, οι μετανάστες δεν σκοπεύουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.
"Ανοίξτε τα σύνορά  για αυτούς, αφήστε τους να περάσουν από το έδαφός σας στις πλουσιότερες χώρες, κανείς δεν λέει τίποτα για την Ελλάδα που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και επιτίθεται εναντίον των μεταναστών, είναι βάρβαροι (οι Έλληνες) διότι πυροβολούν ανθρώπους που θέλουν να σώσουν τη ζωή τους,και να οικοδομήσουν ένα μέλλον για τα παιδιά τους", πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Προκλητικός και κυρίως ωμός στις εκφράσεις του αλλά και στις επιδιώξεις του ο Ερντογάν, πρέπει να νιώσει ότι δεν μπορεί να εκβιάζει μια ολόκληρη ΕΕ, ούτε φυσικά την Ελλάδα.

πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου