5


Translate

12 Μαρ 2020

H Θεία Λειτουργία δεν είναι…ποδοσφαιρικό ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, κύριε Πρωθυπουργέ!

Στην εποχή της παράνοιας, του πανικού, των καθημερινών απειλών και της γιγάντιας επιχείρησης φακελώματος της ανθρωπότητας, το ακούσαμε και αυτό :
Η ελληνική κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε χάριν της προστασίας,
όπως υποστηρίζει από τον Κοροναιό, να κλείσουν οι εκκλησιές και μάλιστα σε περίοδο κορυφαίας θρησκευτικής λειτουργίας, της Σαρακοστής.
Δηλαδή με μια επιδημία σβήνουμε την ιστορία δυο χιλιάδων χρόνων, με αμέτρητες θανατηφόρες επιδημίες που πάντοτε σταματούσαν και «έσβηναν» μπροστά στο Άγιο Δισκοπότηρο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται : Προ των ευθυνών της φέρνει την Εκκλησία η κυβέρνηση – Νέες δηλώσεις Πέτσα- Στο ζήτημα του εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Στέλιο Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε στον κορονοϊό και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Ρωτήθηκε για την Εκκλησία και απάντησε: «Οι τελευταίες ανακοινώσεις και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ιερά Σύνοδο και από ορισμένους μητροπολίτες είναι σε θετική κατεύθυνση, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, τους κανόνες υγιεινής, όπως προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την αποφυγή συνωστισμού».
Τόνισε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία είναι μέσα μας. Η πίστη μας δεν δοκιμάζεται, η συλλογική μας ωριμότητα δοκιμάζεται» και πως «όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».
Να μην ξεχνάμε και την αντιεκκλησιαστική υστερία των ΜΜΕ που βρήκαν την χρυσή εύκαιρα να εκδηλωθούν.
ΝΙΚΟΣ ΧΔΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου