5


Translate

22 Μαΐ 2020

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός θα επιστρέψει το Φθινόπωρο… προσοχή στον Τουρισμό

Σε πλήρη αποδρομή βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά πλέον οι επιστήμονες εστιάζουν στο δεύτερο κύμα, που εκτιμάται ότι θα χτυπήσει την Ευρώπη το Φθινόπωρο, ενώ βέβαια ανησυχία για ενδεχόμενη έξαρση μέσω του τουρισμού που ανοίγει τώρα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα και δύο θάνατοι από κορονοϊό.
Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.853 και των νεκρών σε 168.
Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία 21 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη χώρα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη, ενώ οκτώ εξ αυτών είναι γυναίκες και το 95,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.
Εξιτήριο από ΜΕΘ έχουν λάβει 98 ασθενείς.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55% είναι άνδρες. Εξ αυτών οι 612 σχετίζονται με ταξίδι από εξωτερικό, ενώ το 55% με επαφή με ήδη γνωστό κρούσμα.
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία είναι οι τρεις χώρες που αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως.
Ωστόσο, όπως δήλωσε, η Λατινική Αμερική φαίνεται να είναι πλέον το κύριο πεδίο εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αναφερθείς στην Ευρώπη, ο καθηγητής είπε ότι στη Γαλλία, όπου αναφέρθηκε η πρώτη περίπτωση κορονοϊού στην ήπειρο, παρατηρούνται βραδύτεροι ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων.
Παράλληλα, έκρουσε «καμπανάκι» για μέρη που υπάρχουν οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου. Όπως είπε, πρόκειται για κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, εργοστάσια, χορωδίες, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία.
«Κομβικά σημεία στη διασπορά είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό» τόνισε.
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε περιστατικό στη Νότια Κορέα όπου ένας νεαρός θετικός στον κορωνοϊό επισκέφτηκε τρία κλαμπ. Αυτό, όπως είπε, οδήγησε σε ιχνηλάτηση 7.200 ατόμων και δεκάδες κρούσματα.
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου