5


Translate

12 Ιουν 2020

Μηταράκη την έβαψες..οι Μεγαρίτες για τον ΒΥΖΑΝΤΑ είχαν κόψει την Ελλαδα στα 2 για 15 μέρες...Φαντάσου τι θα κάνουν τώρα για την δομή μεταναστών στα Μέγαρα που δεν τους θελουν!

Όχι μόνο τους « κοίμισε» το προηγούμενο διάστημα , « διαψεύδοντας» τις σχετικές πληροφορίες , αλλά και δια ζώσης τώρα , ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , τους δήλωσε κατηγορηματικά η νέα δομή με εκατοντάδες μετανάστες θα γίνει στη Νέα Πέραμο των Μεγάρων.
Το μόνο που τους άφησε ανοιχτό ήταν να κατασκευαστεί σ΄ άλλο χώρο , από αυτόν που σχεδιάζεται , αν του υποδείξουν δήμος και φορείς κάποιον σχετικό , ο οποίος θα είναι κατάλληλος και θα δεσμεύονται ότι τον αποδέχονται.
Αυτά ήταν τα …αποτελέσματα της άκαρπης συνάντησης που είχαν μαζί τους , στο υπουργείο , η Δημοτική Αρχή Σταμούλη και φορείς της περιοχής .
Πολιτικά εκτεθειμένος πλέον ο δήμαρχος , Γρηγόρης Σταμούλης , που πίστεψε τις προηγούμενες ημέρες τις κομματικές και κυβερνητικές –ψευδείς τελικά- « διαβεβαιώσεις» τώρα δηλώνει « αποφασισμένος» και « ανυποχώρητος
«Εμείς διαφωνούμε κάθετα και θα κάνουμε αυτό, που έκανε πρόσφατα και η Ελλάδα στον Έβρο. Θα οχυρωθούμε και δεν θα περάσει ούτε ένας μετανάστης στο Δήμο Μεγαρέων », δήλωσε , θυμίζοντας και άλλους που έλεγαν τέτοια και τώρα συνυπάρχουν με τέτοιες δομές.
Μάλιστα , ο υπουργός « καταδέχθηκε» να συναντηθεί μαζί τους , μόνο επειδή τους το ζήτησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή ,
Βαγγέλης Λιάκος
Η σύληψη διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και σ΄αυτήν συμμετείχαν επίσης , στελέχη του υπουργείου ,ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Βαγγέλης Λιάκος και ο Βουλευτής επίσης της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιώργος Κουμπέτσος, Γιώργος Μπερδελής, Κλεάνθης Βαρελάς και Αγγελος Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιάννης Σεβαστής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Στρατούρης ως εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. κά
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου , «στο ξεκίνημα της συζήτησης ο Υπουργός ανέφερε ότι στα σχέδια του Υπουργείου είναι η δημιουργία δομής φιλοξενίας 400 – 500 προσφύγων στη Νέα Πέραμο γιατί προσφέρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος ο συγκεκριμένος χώρος με τα υφιστάμενα οικήματα και πως αντιλαμβάνεται τις αντιρρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ότι και να μου πείτε το δέχομαι κι έχετε δίκηο, όμως εδώ υπάρχει οξύ εθνικό ζήτημα αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος το οποίο συνίσταται σε 100.000 πρόσφυγες – μετανάστες και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις”.

Σταμούλης
Τον λόγο , σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου , « πήρε πρώτος ο Δήμαρχος, ο οποίος αφού επέδωσε φάκελλο με όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία και το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό προσπάθησε να του δώσει να καταλάβει ότι ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται για να γίνει η συγκεκριμένη δομή γιατί δίπλα ακριβώς είναι εγκαταστάσεις αποθηκών πετρελαίου, το Κέντρο Ειδικών Καταδρομών, αποθήκες πυρομαχικών, κεντρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, κοντά σε οικισμό με Ρομά και μέσα σε δασική περιοχή και κυρίως σε περιοχή που υπάρχουν πολλές κατοικίες μονίμων κατοίκων.
Πρόσθεσε δε ότι η άκριτη αυτή επιλογή με την δικαιολογία ότι αυτός ο χώρος επελέγη διότι τον προσφέρει η Εκκλησία είναι λανθασμένη επιλογή και άδικη.
Διότι, στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων υπάρχουν σήμερα τρεις με πέντε χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών Πακιστανοί, Ινδοί άλλοι νόμιμοι κι άλλοι παράνομοι πλην όμως η περιοχή του Δήμου Μεγαρέων είναι υπερκορεσμένη κι έχει καλύψει υπέρ του δέοντος την όποια υποχρέωση στην πολιτεία που θέλει να στεγάσει τους μετανάστες αναλογικά σε όλες τις περιφέρειες κι αξίωσε τέλος από τον Υπουργό να βρε αλλού άλλον διαθέσιμο χώρο πέρα κι έξω από τα όρια του Δήμου Μεγαρέων.

Κοσμόπουλος
Στην ανακοίνωση του δήμου , τονίζεται ότι « η θέση αυτή του Δημάρχου ενισχύθηκε σημαντικά από την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου ο οποίος επεσήμανε τους υπαρκτούς κινδύνους από κάποιο ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια στις παρακείμενες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων τονίζοντας ότι η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται ως η πίσω αυλή της Αθήνας και σε κάθε περίπτωση η επιλογή του χώρου της 75 ΜΕ στη Νέα Πέραμο δεν γίνεται δεκτή, ασυζητητί.
Την ίδια υποστηρικτική στο Δήμο θέση έλαβαν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιάννης Σεβαστής.

Μπούρας-Λιάκος-Κώτσηρας
Καθαρή θέση κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Νέα Πέραμο ή σε άλλο σημείο του Δήμου Μεγαρέων πήραν τόσο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας όσο και οι δύο Βουλευτές Βαγγέλης Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας.
Ο Υπουργός αφού άκουσε όλους τους παρισταμένους, που συμμετείχαν στο τραπέζι της συζήτησης ζήτησε να του υποδειχθούν άλλοι χώροι στη Δυτική Αττική, σε άλλη συνάντηση εντός της εβδομάδος στο Υπουργείο αλλιώς θα επιμείνει στην αρχική του θέση» , αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου και προσθέτει:

« Θα οχυρωθούμε»
Σε αυτή την τοποθέτηση του Υπουργού όλοι αντιτάχθηκαν και κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
« Επειδή αντιλαμβάνομαι Κύριε Υπουργέ ότι έχετε πάρει χωρίς καμία διαβούλευση της αποφάσεις σας, σας λέω ότι όλοι εμείς διαφωνούμε κάθετα με τα σχέδιά σας, θα βρεθούμε απέναντι και θα κάνουμε αυτό, που έκανε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα μας στον Εβρο. Θα οχυρωθούμε και δεν θα περάσει ούτε ένας μετανάστης στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων. Θα πάμε σε πόλεμο.»
Επίσης , ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε κατά την έξοδό του από την σύσκεψη τα εξής:
« Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Παρά τα όσα υποστηρίξαμε ο Υπουργός δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Θα το παλέψουμε όμως όλοι ενωμένοι και τελικά θα δικαιωθούμε»

Επιτροπή Αγώνα
Εν τω μεταξύ συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο και πρώην Δήμαρχο Νέας Περάμου κ. Σταύρο Φωτίου του Νικολάου και μέλη τον κ. Γιάννη Σεβαστή, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, την κ. Γκοσδή Χρυσή, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής ενότητας των Μεγάρων, τον κ. Βαρελά Κλεάνθη, τον κ. Φωτίου Σταύρο του Κων/νου Αντιδήμαρχο Νέας Περάμου, τον κ. Αγγελο Μακρυγιάννη, τον κ. Γιάννη Πομόνη, τον κ. Παναγιώτη Παρασκευά, τον κ. Χρήστο Γκίνη, τον κ. Δημήτρη Δάλλα, τον κ. Σπύρο Κουντεμάνη, τον κ. Σπύρο Γαρυφάλλη, και τον κ. Νικόλαο Χαλόφτη.

Στο πλευρό ο Μητροπολίτης
Επίσης ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων επισκέφθηκαν και είχαν συζήτηση με τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνον, ο οποίος δήλωσε ομόθυμη συμπαράσταση στον αγώνα του Δήμου και τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου Μεγαρέων.

πηγη ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου