5


Translate

24 Νοε 2017

Προκλητική δήλωση Τσίπρα: "Είμαι υπερήφανος για το πώς ζουν 60.000 μετανάστες στην Ελλάδα"

Συνέντευξη στη Le Figaro
Υπερήφανος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν περίπου 60.000 μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική Le Figaro, αν και παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά παραμένει δύσκολη.
«Η κατάσταση στα νησιά δεν είναι το ίδιο καλή. Ακριβώς επειδή υπάρχει
μία υπερσυσσώρευση προσφύγων και μεταναστών. Και βεβαίως έχουμε πάρει ήδη μέτρα και θα προβούμε άμεσα, το επόμενο διάστημα σε μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χειμώνα. Και ένα από αυτά είναι η ενοικίαση, από δικούς μας πόρους, καταλυμάτων, ξενοδοχείων για να ξεχειμωνιάσουν άνθρωποι που πραγματικά βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στη δικαιοσύση για την έκδοση ή όχι των Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία:
«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ισχύει απολύτως η διάκριση των εξουσιών. Στην Ελλάδα δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ, η εκτελεστική εξουσία, για το τί θα γίνει με περιπτώσεις όπου την αρμοδιότητα για να αποφασίσει έχει η δικαστική εξουσία. Και θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.»
 Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. «Η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα και οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες τα τελευταία επτά χρόνια. Όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 είχα την καθαρή λαϊκή εντολή να δώσω μια άλλη κατεύθυνση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θυμηθείτε πόσο σκληρές ήταν οι διαπραγματεύσεις το πρώτο μισό του 2015. Ορισμένοι πίστευαν ότι οι Έλληνες θα πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά καταφέραμε να αποφύγουμε το χειρότερο και να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Αποδείξαμε ότι είχαν λάθος όσοι ετοίμαζαν αυτού του είδους το σενάριο. Δύο χρόνια αργότερα η ανάπτυξη επιστρέφει στο 2% το 2017 ενώ οι προβλέψεις για το 2018 μιλούν για 2,5% Έχουμε μειώσει τις κοινωνικές αδικίες. Και εργαζόμαστε σκληρά με τους Ευρωπαίους εταίρους και με τις δικές μας δυνάμεις για να μπει ένα τέλος σε αυτή την "περιπέτεια" τον Αύγουστου του 2018. Για πρώτη φορά πιστεύω ότι δεν είναι απλά ένα όνειρο», ανέφερε ο Τσίπρας σε ερώτηση του δημοσιογράφου.
,
.el.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου